Читај ми!

Почела нова НБА сезона, вратио се Роуз

После 107 дана паузе, у ноћи између уторка и среде почела је 68. сезона НБА лиге. Након церемоније доделе шампионских прстенова, Мајами је лакше него што се очекивало савладао Чикаго са 107:95. На овом мечу на паркет се после тешке повреде званично вратио Дерик Роуз и убацио 12 поена. Индијана је очекивано била боља од Орланда - 97:87, док су ЛА Лејкерси помало изненађујуће славили победу у градском дербију против Клиперса - 116:103.

Након више од три месеца паузе, синоћ је почела нова НБА сезона, а у сва три одиграна меча победу су славили домаћини - шампион Мајами победио је Чикаго (107:95), Индијана је била боља од Орланда (97:87) а Лејкерси успешнији од Клиперса у градском окршају - 116:103.

Шампион Мајами је после свечане церемоније уручивања шампионских прстенова пред домаћом публиком победио Чикаго са 107:95, уз одличну партију Леброна Џејмса.

Најкориснији играч прошлосезонског финала је у првом тријумфу у новој сезони постигао 17 поена уз шест скокова и осам асистенција. Поред Леброна, код домаћина су се истакли и Крис Бош са 16 погодака и Шејн Батије који је додао 14 поена.

"Ово је била тимска игра. То је оно због чега је овај тим састављен", истакао је Леброн.

Меч у "Американ ерлајнс арени" обележио је повратак на паркет фантастичног плеја Чикаго Булса, Дерика Роуза, који се на терен вратио после готово годину и по дана одсуства.

На паркету је провео 34 минута и за то време забележио је 12 поена, уз шут из игре 4/15.

"Ако ништа друго, разочаран сам због пораза. А што се моје игре тиче, мораћу још много да радим како бих поправио шут и мање губио лопте", изјавио је Роуз.

У дербију "града анђела", Лејкерси су помало неочекивано убедљиво победили Клиперсе са 116:103.

"Језераше" је до прве победе у сезони предводио Хенри са 22 поена, а у победничком тиму чак седморица играча имала су двоцифрен кошгетерски учинак, од којих истичемо Фармара са 16 и Гасола са 15 поена.

Код Клиперса, које је први пут с клупе предводио Док Риверс, "дабл-дабл" учинке су имали ДеАндре Џордан (17 поена, 11 скокова) и Крис Пол (15 поена, 11 асистенција), а највише поена је убацио Блејк Грифин - 19.

Индијана је очекивано савладала Орландо (97:87), предвођена Полом Џорџом који је постигао 24 поена, имао шест скокова и пет асистенција, док је Рој Хиберт уписао осам поена, 16 скокова и чак седам блокада.

У Орланду најефикаснији је био Николсон са 18 кошева, док је црногорски центар Никола Вучевић нову сезону отворио учинком од осам поена уз 10 ухваћених лопти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару