Читај ми!

Без еуфорије, Будивељник фаворит

Душко Вујошевић не жели еуфорију после убедљиве победе Партизана над Нантером, пошто зна да је Будивељник озбиљна екипа. Црно-бели имају доста проблема са повредама играча, Вестерман неизвестан за дуел у Кијеву, могућ повратак Милутинова у тим.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је Будивељник фаворит у трећем колу Евролиге јер игра на свом терену и упозорио да не жели да се ствара еуфорија око младог тима црно-белих, након убедљивог тријумфа над Нантером прошле недеље.

"Играчи су заслужили све похвале, јер смо имали мало времена од утакмице са Нантером до утакмице у Скопљу против МЗТ-а. Због тога су они који су имали већу минутажу добили слободан дан, а данас се враћемо у обичајни ритам", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у хали Пионир.

Вујошевић је додао да је Будивељник добра екипа, која захтева максималан опрез.

"Украјина већ годинама улаже у клупску и репрезентативну кошарку, о томе сведочи и чињеница да ће организовати следећи шампионат, али и њихов пласман у Словенији летос на првенству Европе. Будивељник је добро попуњен на свим позицијама, у прошлом колу су у Москви изгубили са пет поена разлике, а ЦСКА сигурно није био незаинтересован за ту утакмицу. У сваком случају, они су у предности и фаворити су пред овај меч", рекао је Вујошевић.

Он је подсетио да Партизан има доста проблема са повредама важних играча.

"Не бих волео да се створи еуфорија око овог младог тима Партизана, чињеница је да Вестерман јутрос није тренирао, а видећемо како ће бити вечерас, не знамо у каквој ће форми бити за Кијев. Такође, подсећам да смо летос остали без Владимира Лучића и без повређеног Дависа Бертранса. Богдановић има проблем са скочним зглобом, а играо је претходне мечеве преко границе бола. Могуће је да Милутинов буде на клупи, пошто се прикључио тренинзима екипе", рекао је Вујошевић.

Американац у тиму Партизана Таренс Кинзи рекао је да очекује тежак меч у Кијеву.

"Не знам много о наредном ривалу, али сигуран сам да ће меч у Кијеву бити изузетно тежак. Од вечерас почињемо припреме за ту утакмицу и најважније је да се фокусирамо на нашу игру", закључио је Кинзи.

Утакмица 3. кола А групе Евролиге између Будивељника и Партизана игра се у четвртак од 18 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару