Читај ми!

Џенкинс: Вера и заједништво нам донели победу

Теже него што се очекивало, Црвена звезда славила је у Стожицама против домаће Унион Олимпије (61:62) а "меч винер" Чарсл Џенкинс истиче да су он и саиграчи веровали у победу и током целог меча бодрили једни друге.

Јунак Звездине треће овосезонске победе у АБА лиги Чарслс Џенкинс истиче да су сви у тиму до последњег звука сирене веровали у успех и бодрили једни друге.

Црвено-бели су победу забележили у веома драматичној завршници, а јунак је био Чарлс Џенкинс. Сјајни амерички бек је прво под својим кошем ухватио лопту после промашаја Стивинсона, потом претрчао цео терен и само пет секунди пре краја левом руком погодио "полагање" за коначних 62:61.

"Утакмица је била тешка, пут напоран, али када победиш - увек се добро осећаш. Заборавиш на умор и све проблеме", почео је причу Џенкинс.

"У Љубљани нисмо играли најбоље, онако како умемо. Дозволили смо Олимпији да направи велики број офанзивних скокова, а ми смо промашили много шутова из изгледних позиција, али сви смо имали велику жељу за победом. Вера у тријумф и заједништво, које ова екипа поседује, довела нас је до успеха", рекао је амерички комбо-бек.

Џенкинс је рекао да је у каријери неколико пута одлучивао победника у финишу меча. И био је успешан у томе. Истом идејом водио се у Љубљани.

"Трудио сам се да пронађем што бољу позицију за шут, то је све на шта сам био концентрисан. Међутим, најважније је што ни у једном тренутку нисмо губили веру у то да на крају ипак можемо да победимо", изјавио је Џенкинс.

Он је открио да је током целог меча имао велику подршку екипе, а нарочито капитена Симоновића.

"Рећи ћу вам нешто што сигурно нисте знали. Марко Симоновић се понашао као прави капитен. У тренуцима када смо губили са шест поена разлике у другом полувремену све нас је бодрио, а мене нарочито. Говорио ми је да се не предајем, све време ми је давао подршку и то ми је много значило. На крају је био у праву, успели смо да остваримо циљ. Срећан сам што сам помогао тиму да победи", изјавио је Џенкинс.

Омалени американац се присетио се како је и раније решавао дуеле у последњим секундама.

"Док сам био на универзитету неколико пута сам одлучио победника шутовима уз звук сирене. То сам успео да урадим и у својој првој сезони у НБА лиги. На утакмици против Минесоте, после украдене лопте поентирао сам за победу. То је невероватан осећај за сваког кошаркаша", рекао је он.

Џенкинс је још једном истакао да је веома задовољан што је изабрао да каријеру настави у Звезди.

"Ово је одлична средина за мене. Веома ми се допада што се овде веома јако тренира, јер то одговара мом систему. Стручни штаб ради сјајан посао, одлично смо припремљени и сигуран сам да ћемо играти још боље како време буде одмицало. Екипа је састављена од сјајних момака. Увек смо ту једни за друге, а тако се и боримо. На окупу смо само два месеца, а као да се знамо годинама. Једноставно, од првог момента све тако функционише и то говори о правој хемији коју овај тим поседује", реко је Џенкинс и апострофирао навијаче као веома битну Звездину "карику".

"Колико год пута слушали приче о томе и колико год пута гледали снимке тог навијања на Јутјубу, једноставно ништа не може да се пореди са тим осећајем када изађете на паркет пред те феноменалне навијаче и то доживите. Играо сам по великим дворанама у НБА лиги, али такву буку и френетичну подршку клубу још нигде нисам видео и доживео. То је заиста нештио посебно. Јако сам срећан што сам у средини која се са толико страсти односи према клубу и кошарци", закључио је Џенкинс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару