Пешић: Нисмо на нивоу на којем желим да будемо, постоји огромна жеља играча да буду што бољи

Селектор кошаркашке репрезентације Светислав Пешић рекао је пред припремне мечеве да су кошаркаши показали велику жељу, али нису на нивоу на којем он жели да буду. Додао је да ће се коначни списак играча за Олимпијске игре знати пред само путовање у Лил.

Играчи су у досадашњем делу припрема показали велико залагање и жељу да буду што бољи, али тренутно нису на нивоу на којем би селектор хтео да буду.

"Постоји огромна жеља са стране играча, да се што пре сви индивидуално припреме, да буду у добром физичком стању. Ми нисмо на нивоу на ком сам желео да будемо физички. Надам се да ће се то за две и по недеље бити ок. Надам се да ће се доћи на један физички статус који је потребан у првим утакмицама. Противници су сличног стила игре, транзициона кошарка са пуно трчања и контранапада, агресивним одбранама, све су то тимови различитог квалитета, то су екипе које су доста захтевне. Поготово за турнир за који немате довољно времена", истиче селектор.

О повредама у селекцији

Никола Јовић се опоравља, скинуо је заштитну чизму.

"Још увек нисмо у добром физичком стању, имамо проблема са повредама, нису сада толико важне, али Никола Јовић је почео пре два до три дана индивидуално да тренира. Крајем прошле недеље је скинуо чизму и сад је у процесу опоравка, ради са тренерима. Видећемо да ли га могу припремити када се вратимо из Абу Дабија да ли може да се прикључи екипи. Важно је да није ништа поломљено, да није руптура. То му даје менталну сигурност, када је руптура мало се више плашиш", рекао је селектор Пешић.

Дејан Давидовац је одушевио селектора кретњама и залагањем на тренинзима, али се повредио на мечу против Холандије.

"Давидовац се повредио са Холандијом, мора и он да се лечи седам дана, мораће да ради специјалну врсту терапије у Београду. Он је био фантастичан, никада бољи. Њему увек треба времена да уђе у ритам, али сада... Оно што је показао на тренинзима: однос, одбрана, напад, не би га препознали. Жао ми је што се баш он повредио, јер је незгодно пао на кук. Надам се да ћемо га вратити тамо 18. јула. Много нам је важан, немамо пуно решења на тој позицији. Он и Никола Јовић су играчи на истој позицији, различити профили, али на истој позицији.

О коначном списку и уигравању

Репрезентација сутра путује у Лион, после чега је очекују мечеви у Абу Дабију.

"Сутра идемо рано у Лион, тамо играмо са Французима прекосутра. Након тога летимо за Абу Даби, тамо играмо две утакмице са Аустралијом и Америма. Након тога тренирамо у Београду, играмо са Јапаном. Постоји могућност да играмо још једну утакмицу, али још смо у преговорима. Требају нам утакмице", закључио је селектор репрезентације.

Коначни списак селектор ће објавити по поласку у Лил.

"Нема скраћеног списка, већ коначног списка. Скраћени списак не постоји. То ћемо знати када кренемо за Лил. Видите сада имамо утакмице, можда дође до повреда, то је увек једна не толико лака одлука. Не одлажемо ништа само морамо сви бити здрави да би донели одлуку", закључио је Пешић.

четвртак, 11. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару