Партизан лако против Задра

Нова сигурна и убедљива победа Партизана у одлично попуњеном Пиониру. Партизан је био бољи од Задра 80:65 (22:18, 27:14, 14:14, 17:19) у последњој утакмици четвртог кола Јадранске лиге.

Кошаркаши Партизана убедљиво су у Београду победили екипу Задра са 80:65 (22:18, 27:14, 14:14, 17:19), у четвртом колу Јадранске лиге.

Партизан је водио од почетка утакмице, а меч је преломљен крајем друге и почетком треће четвртине када су црно-бели повели и са 25 поена предности.
Најефикаснији у Партизану био је Жофри Ловерњ са 16 поена, док је Таренс Кинзи убацио 15.

Свих 12 кошаркаша црно-белих добило је прилику да заигра.
У редовима Задра бољи од осталих били су Иве Иванов и Марко Цар са 16 постигнутих поена.

Кошаркаш Задра Марко Рамљак отворио је утакмицу тројком, али су црно-бели одмах одговорили и поенима Драгана Милосављевића изједначили.

Милосављевић, Ловерњ и Драган Мусли, а потом и Кинзи, били су најбољи у редовима црно-белих на почетку меча, а касније им се придружио и Богдан Богдановић.

Богдановић је у финишу прве четвртине са две алеј-уп асистенције проиграо Ловерња и Милосављевћа, па су изабраници Душка Вујошевића на први одмор отишли са четири поена предности.

У другој четвртини Богдановић је наставио да вуче Партизан, али разиграо се и остатак екипе, па је и предност почела да расте. У тим тренуцима најбољи у екипи Задра били су Иванов, Цар и Шутало, али су црно-бели играли тимски и одржавали предност.

Почетком треће четвртине, поенима Кинзија, Ловерња и Милосављевића, Партизан је дошао и до 25 поена предности (59:34).

Гости у тим тренуцима нису имали решења за игру црно-белих, није их ишао шут, што показује и податак да су први кош постигли после скоро шест минута игре.

До краја треће деонице, а затим и до краја мецца, Партизан је без икаквих проблема одржавао предност и лако привео меч крају.

Црно-белима је ово трећа победа у Јадранској лиги, а у наредном колу гостују екипи МЗТ из Скопља.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару