Читај ми!

Вујошевић: Пружићемо максимум!

Душко Вујошевић не обећава победу у Барселони, али тврди да ће његова екипа на том мечу пружити максимум. Ми с Барсом увек успевамо да играмо равноправно, надам се да ће тако бити и овај пут, иако су они апсолутни фаворити, закључио је тренер црно-белих.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је уочи почетка Евролиге и меча са Барселоном, да његова екипа не жели да се размеће нереалним обећањима, али да ће сигурно пружити максимум у сваком дуелу и покушати да обезбеди пласман у други круг.

"Након пораза у Новом Месту против Крке, морамо да се вадимо у Барселони. Шалу на страну, гледајући овогодишњу Евролигу, наша А група је најтежа, јер ту су три екипе (Барселона, Фенербахче и ЦСКА) које имају озбиљне амбиције. Ми ћемо покушати да дођемо до другог круга, а шансе видимо у дуелима са Нантером и Будивељником", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у Пиониру.

Он је рекао да поштује очекивања навијача, која су понекад нереална.

"Морамо да пружамо максимум, не полазимо од тога колико је буџет велики или колико је екипа млада, не можемо никоме априори да дајемо предност. С друге стране, навијачи то гледају са великом дозом страсти. Ми то разумемо и они заиста показују велику оданост према клубу. Уосталом, и нада је реална ствар и нико од нас не би био срећнији од мене да остваримо резултат изнад реалног", рекао је Вујошевић.

Тренер црно-белих има позитивно мишљене о новом систему такмичења у Евролиги, на основу којег ће екипе које испадну у првој фази, наставити да се такмиче у Еврокупу.

"Нови систем углавном има добре стране, додуше тражи бољи ростер и квалитетнију организацију путовања. Ми, рецимо, сутра у Барселону идемо преко Истанбула. Још немамо уговор са националном авио-компанијом, а видим да Звезда има. Верујем да се неће ограничити на један клуб. У сваком случају, морамо да се спремимо за велики број утакмица које нас ове сезоне очекују", рекао је Вујошевић.

Он је додао да је Барселона клуб који увек има велике амбиције и квалитетан састав.

"Евидентно је да још нису у пуној форми, недостаје им неколико играча, међутим, квалитетно су попуњени на свим позицијама. Имају све што је једном великом клубу потребно - екипу, стручни штаб и традицију. Ми с њима увек успевамо да играмо равноправно, надам се да ће тако бити и овај пут, иако су они апсолутни фаворити", поручио је Вујошевић и додао:

"Идемо растерећени и без резултатског императива, једино што морамо јесте да пружимо максимум. Након овог меча улазимо у ритам од две утакмице недељно и ту неће бити времена за било какав ехо победа или пораза. Морамо да се ставимо у функцију екипе."

Вујошевић је истакао да млади центар Никола Милутунов и даље има проблема са повредом.

Првотимац Партизана Ђорђе Гагић рекао је да је задовољство играти против Барселоне.

"Иза нас је годину дана искуства играња у Евролиги, и даље смо најмлађи тим у том такмичењу. Као и увек напорно радимо, једино што можемо да обећамо јесте да ћемо пружити максимум и борити се до последњег минута", рекао је Гагић.

Утакмица између Барселоне и Партизана игра се у четвртак од 21 сат.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару