Играмо Евролигу, а доскорa нисмо постојали

Председник Црвене звезде Небојша Човић, уочи првог меча црвено-белих у Евролиги након 14 година, истиче да београдски тим има пристојну екипу, "али далеко иза осталих". "Ми у ово такмичење улазимо потпуно растерећено. Не можемо да очекујемо да одмах будемо у 'Топ 16'фази. Имамо период од пет година да тако нешто направимо", рекао је, између осталог, Човић.

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да су црвено-бели изузетно напредовали јер су за веома кратко време изборили учешће у Евролиги.

Звездини кошаркаши у четвртак дочекују Локомотиву Кубањ на премијери у елитном клупском такмичењу.

"После 14 година играмо Евролигу, а до пре две године практично нисмо постојали. Долази нам изузетно тежак противник. Имамо пристојан тим, далеко испод осталих у групи. Тачно је да новац не игра, али и играчи и тренери раде за паре. Ми у ово такмичење улазимо потпуно растерећено. Не можемо да очекујемо да одмах будемо у 'Топ 16' фази. Имамо период од пет година да тако нешто направимо", рекао је Човић на конференцији за медије у просторијама клуба на Малом Калемегдану.

Он је истакао да би требало "спустити лопту", посебно након одличног издања и убедљиве победе (88:51) против Радничког у Јадранској лиги.

"Нема места за еуфорију, као што нем места нервози и психичком падању. Одмах после утакмице са Широким многи су почели да смењују тренера, а ми се тиме нећемо бавити ове године. Од сада ћемо ићи постепено, из утакмице у утакмицу", рекао је Човић.

Тим са Малог Калемегдана је због убацивања предмета на терен у претходној сезони у Еврокупу неколико пута кажњаван.

"Евролига има своје стандарде и по питању казни. Прошле године смо платили 60.000 евра. Мој апел је да напунимо Арену, направимо сјајну атмосферу, али да не направимо неку глупост, штету која ће коштати клуб. Навијачи су наш врло важан субјект на свакој утакмици и зато је важно да нас буде што више", поручио је Човић.

Он је додао да ће свако ко буде желео да гледа мечеве Црвене звезде морати да купи узлазнице.

"Чланови управе купују карте, па тако морају и навијачи. Куповином карте се помаже клубу. Јесмо сиромашна земља, али далеко смо и од стандарда Евролиге да 60 одсто буџета буде од улазница. Арена нас по утакмици кошта 35.000 евра, ту спадају утакмица, тренинзи као и преправке на трибинама", рекао је Човић.

Звездин председник је казао да га радује учинак младих играча на почетку сезоне.

"Лепо је видети Ристића и Тејића како играју и када знате да сте ту децу одгајали од 12. године. Наш план је да једног дана направимо први тим који ће имати искључиво децу из Звездине школе", закључио је Човић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару