Пораз Партизана у Новом Месту

Крка у Новом Месту савладала Партизан са 60:52 и тако шампиону Србије и "Јадрана" нанела први пораз у сезони. Најефикаснији код Крке Мурић са 17 поена, Ловерњ за Партизан постигао 13. Вујошевић: Победио је тим који је више желео победу.

Кошаркаши Партизана изгубили су вечерас у Новом Месту од домаће Крке са 60:52 (16:12, 8:13, 18:11, 18:16) у утакмици трећег кола Јадранске лиге.

Изабраницима Душка Вујошевића то је први пораз у регионалном такмичењу, док је тим који предводи Александар Џикић забележио други тријумф.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Едо Мурић са 17 поена, док је код Партизана најбољи стрелац био Жофри Ловерњ са 13 поена.

Партизан је на полувремену водио са 25:24, а за победу домаћина пресудан је био почетак треће четвртине, када је Крка серијом од 11:0 преузела вођство које је одржала до краја меча.

Црно-бели следећу утакмицу играју у четвртак у првом колу Евролиге, када гостују екипи Барселоне.

Вујошевић: Победио је тим који је више желео победу

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је после вечерашњег пораза од Крке у трећем колу Јадранске лиге да је словеначки тим више желео победу.

"Честитам Крки на заслуженом тријумфу. Више су желели победу. Обично онај који има већу жељу и дође до успеха. Крка је освојила два веома важна бода. Очекивао сам да ће Крка бити изузетно мотивисана, али је то изгледа изненадило моје играче", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре после меча.

Партизан је вечерас у Новом Месту изгубио од Крке са 60:52 и доживео први пораз у Јадранској лиги.

"Ми смо у прошлом колу одиграли баш лоше против Цедевите и сада смо морали да покажемо неку реакцију. Овом победом смо барем донекле поправили утисак. Углавном сам задовољан, али знам да можемо још боље", изјавио је тренер Крке Александар Џикић.

Бек Партизана и репрезентације Србије Богдан Богдановић оценио је да су црно-бели лоше ушли у утакмицу и да до краја нису успели да пронађу прави ритам игре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару