Партизан НИС одличан на премијери

Партизан одличном игром и победом над екипом Игокее на старту Јадранске лиге (67:56) ставио до знања конкурентима да и ове сезоне има тим кадар за највиши пласман. Сав посао су црно-бели, које је пратило око 6.000 гледалаца, одрадили у првој четвртини, када су стекли предност од 16 поена.

У првом колу Јадранске лиге, кошаркаши Партизана победили су у Београду Игокеу резултатом 67:56 (24:8, 16:13, 11:18, 16:17).

Пред више од 6.000 навијача, шампион Србије и регионалне лиге је наговестио да ће и ове сезоне конкурисати за највиши пласман, иако је знатно ослабљен у односу на прошлу сезону јер је Лучић отишао у Шпанију, а Бертанс се опоравља од операције колена.

Читав посао црно-бели су завршили у првој четвртини, када су, захваљујући одличном шуту и изванредној игри у одбрани, стекли предност од 16 поена. Показало се да је за госте из Републике Српске то било недостижно.

У наставку сусрета Партизан је знатно смањио темпо, а у другом полувремену, посебно у трећој четвртини, његови играчи су се прописно испромашивали, што је првак Босне и Херцеговине искористо да смањи заостатак и на крају извуче частан пораз.

Партизан: Аранитовић, Ловерњ 4, Вестерман 18, Дало 2, Милосављевић 5, Богдановић 9, Гагић 2, Мусли 10, Шалић 2, Андрић, Кинси 15, Безбрадица.

Игокеа: Павковић 7, Мејс 8, Дозет 3, Јоровић 9, Гајовић, Галовеј 8, Гаћеша, Николић 16, Фрејзер, Бакић 4, Штембергер 2, Бунић 4.

Од ове екипе се може много очекивати

Тренер Партизана Душко Вујошевић сматра да је његова екипа показала у утакмици са Игокеом своје добре стране и оценио да се од ње може много очекивати.

"Било је одличних одбрана и лепих потеза, свега што кошарку чини примамљивом. У другом полувремену смо имали одређене осцилације, које су последица неуиграности и неискуства појединих играча. Показали смо своје добре стране, показали да нема лимита и да смо екипа од које се може пуно очекивати, ако се добрим радом развија у потребном смеру", рекао је Вујошевић.

Вујошевић је истакао да је ово прва утакмица у којој је Партизан играо у комплетном саставу од почетка припрема.

"Није једноставно играти прву утакмицу у сезони са три нова играча, у односу на све утакмице у припремном периоду. Репрезентативци, Богдановић, Гагић и Ловрењ су сада први пут били у саставу", истакао је Вујошевић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару