Читај ми!

НБА финале: Тренутак истине за "краља Џејмса"

Конфете или седма утакмица. Први пут у финалној серији прстење и трофеј биће у хали, с тим што ће Сан Антонио моћи да га зграби, а Мајами се бори да тек доће у такву позицију. Шеста утакмица може бити трофејни крај за велику тројку "Мамуза", а сигурно ће бити "тренутак истине" за "краља" Џејмса.

У ноћи између уторка и среде НБА лига може добити новог шампиона. Тај сценарио прижељкују играчи и навијачи Сан Антонио Спарса, док се у Мајамију надају седмој утакмици. Меч је на програму од 03.00 по нашем времену.

У току је једно од занмљивијих финала НБА лиге у последњих неколико година. Мајами брани прстен али је он тренутно ближи прстима играча из Тексаса. Сан Антонио је последњом победом дошао до предности од 3:2 у серији, односно на корак од титуле Шампиона света, како то Американци воле да кажу.

Финална серија, у којој нико још није успео да повеже два тријумфа, пружила нам је прилику да гледамо заиста сјајну кошарку, да гледамо занимљив окршај и много тактичких надмудривања и прилагођавања Грега Поповича и Ерика Сполстре, да видимо да је Мајами ипак (и) Вејдов тим, да схватимо да меч углавном добија екипа која однесе превагу у поенима из рекета, да будемо сведоци рушења и постављања новог рекорда у броју убачених „тројки" у финалима у изведби откровења плеј-офа, Денија Грина...

Све то видели смо у великом финалу а оно још није готово. Мада, крај се приближио и можда се деси вечерас...

Шеста утамица финала кључна је из више разлога. Први и најважнији је тај што Спарси победом постају шампиони. Уколико се, пак, шести меч заврши победом Мајамија, титула ће бити знатно ближа останку на Флориди. Психолошка предност пред евентуалну мајсторицу би свакако била на страни домаћина, који од стварања ''велике тројке'' никада није изгубио седму утакмицу.

Свега тога је сигурно свестан ''стари лисац'' и сјајни мотиватор Грег Попович. Има искуство, никад није поражен у великом финалу а сигурно је свестан велике опасности седме, одлучујуће утакмице на страни против квалитетног тима какав Мајами несумњиво јесте.

Са правом се очекује сјајна утакмица, можда и најквалитенија од почетка финалних окршаја. Притисак постоји у оба тима али је другачијег карактера. Ко ће се боље изборити са својим? Знаћемо негде пред почетак прве смене...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару