Читај ми!

Човић узвраћа ударац

Председник Црвене звезде Небојша Човић одговорио на навое Душка Вујошевића и најавио да ће се епилог целе приче видети на суду. Човић није пропустио прилику ни да "закачи" челне људе КСС-а.

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић реаговао је поводом нових напада тренера Партизана Душка Вујошевића тврдњом да је Вујошевић задојен мржњом према њему и црвено-белима и да наставља да блати клуб са Малог Калемегдана.

Тренер црно-белих је раније данас на ванредној конференцији за медије, између осталог, рекао да је срећан што није ухапшен, јер "изгледа да би Човић то желео како би могао да обавља своје приватне послове".

"Очигледно је да Вујошевић наставља да шири лажи, прави циркус и креира атмосферу брлога. Лопта је под обручима стала на неко време, очекивао сам да ће и тензије спласнути, али задојеност мржњом Вујошевића према Црвеној звезди и мени лично евидентно има несагледиве размере", рекао је Човић за званични сајт клуба.

Он је додао да је Вујошевић сам себи, али и Партизану, успео да својим непримереним изјавама на конференцији за медије после четврте утакмице финала плеј-офа поквари вече у коме су освојили титулу, али да се ту није зауставио.

"Наставио је по свом добром обичају да блати Црвену звезду, да неосновано оптужује мене и обмањује јавност, али Црвеној звезди неће ни на који начин стати на путу даљег јачања. Колико мрзи Црвену звезду сведочи податак да Вујошевић излази из оквира кошарке и покушава да направи лоше односе између Драгана Џајића и мене. Али, морам да кажем да је вероватноћа да смо се Џајић и ја потукли равна нули, за разлику од огромне вероватноће да се догодило све оно због чега је својевремено претучен Новица Чичић", наводи председник црвено-белих.

Човић истиче, када је реч о "фамозном" односу државе према два наша најпопуларнија клуба, да очекује да ће држава помоћи Партизану "исто онолико колико је помогла и Црвеној звезди када је била у великим финансијским проблемима и умало није отишла у стечај".

"Све ћемо расправити на суду, јер немам више намеру да губим енергију на Вујошевића. Не желим више да учествујем у било каквим полемикама и због јавности, како нас поново не би поистовећивали, јер као што сам много пута рекао ни по чему не можемо да се поредимо. Зато ћу се максимално посветити Црвеној звезди, радићу свој посао на најбољи могући начин и учинити све да се у свим сегментима клупског функсционисања што боље припремимо за наредну сезону", поручује, између осталог, Човић.

Он истиче да такође не жели да коментарише ни "популистичке поруке и изјаве из Кошаркашког савеза Србије", јер, како наводи, "они који тамо седе не чине српску кошарку".

"Можемо је чинити само сви ми заједно, а лако је мерљиво ко је колико дао нашој кошарци од деведестих година до данас. Чуди ме да неко ко изјављује да нема надлежност над клубовима даје било какве коментаре на ту тему пошто нема надлежност. Међутим, када би њима неко прозивао супруге ја сигурно не бих седео на две столице и знао бих да измерим чији је већи степен одговорности. Не бих се плашио да то јавно кажем без обзира на кога би се то односило", констатовао је председник Црвене звезде, наводећи да њему све то личи на "јефтин маркетинг".

"Нећу да улазим у то да ли углед српске кошарке руше и неки други наслови и препуцавања по медијима са мало другачијом тематиком. Председник савеза треба да се брине о репрезентативним селекцијама, а до угледа српске кошарке ћемо доћи када репрезентација Србије на великим такмичењима буде бележила добре резултате на чему је Звезда увек спремна искрено да помогне, јер је Србија изнад свега", закључио је Човић.

Партизан је у финалу плеј-офа шампионата Србије савладао Црвену звезду укупно са 3:1 у победама и освојио 12. узастопну титулу, укупно 20. у историји.

Међутим, цела финална серија остала је у сенци "медијског рата" између Вујошевића и Човића, који је кулминирао по завршетку четврте утакмице финала, када је Партизан одбранио титулу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару