Читај ми!

У финалу Олимпијакос - Реал!

Реал победио Барселону у полуфиналном "ел класику", и пласирао се у финале завршног турнира Евролиге. У Финалу, Реал ће играти против Олимпијакоса, који је одличном игром није пружио "армејцима" ни трачак наде да могу до финала.

22.52 - Готово је и друго полуфинале, Реал је победио са 74:67. 

22.30 - Почиње последња деоница меча.

22.00 - Завршена је трећа четвртина, Барса поново у предности, 51:48. 

21.40 - Одличним шутем за три поена, Реал преокреће меч, и на одмор иде са шест поена предности, 39:33. 

21.25 - Почиње друга четвртина. 

21.20 - Готова је прва деоница, Барса води са 18:11. 

21.00 - Почело је и друго полуфинале. 

19.59 - Готово је, Олимпијакос је први финалиста. 

19.40 - Почела је последња деоница, Олимпијакос сигурно игра, и крчи пут ка финалу. 

19.10 - Почиње трећа четвртина. 

18.50 - Полувреме у Лондону, Олимпијакос води 40:28. 

18.30 - Почела је друга четвртина. 

18.25 - Готова је прва деоница, Олимпијакос, захваљујући бољем нападу води са 24:17.  

18.00 - Почео меч између ЦСКА и Олимпијакоса. 

16.30 - Најбољи фудбалер Реал Мадрида Кристијано Роналдо пожелео је данас срећу кошаркашкој секцији на завршном труниру Евролиге. "Кошаркаши, срећно у вечерашњој утакмици", написао је Роналдо и поставио слику на Инстаграму на којој су Руди Фернандез, Серхио Родригез и Никола Миротић.

16.00 - Добитник „Алфонсо Форд" награде за најбољег стрелца Евролиге, Боби Браун, чија Сијена није успела да се домогне фајнал-фора, прогнозирао је исход завршног турнира. „ЦСКА је одлична екипа, добро је вођена са клупе. Имају дугачку клупу, али играју са Олимпијакосом, који је славио прошле године. Били су у овој позицији и раније и савладали су Московљане када је то било потребно (у финалу прошле године, прим. аут.). Ипак, бирам ЦСКА. Што се тиче друге утакмице, без дилеме, Барселона. Наварао је сјајан, као и цела екипа. Играју најбољу одбрану у Европи. Укупан победник - ЦСКА", рекао је Браун.

15.55 - Некада звезде фудбалске репрезентације Француске Кристијан Карембе и Робер Пирес, заједно са кошаркашким великанима Рамунасом Шишкаускасом и Николом Вујчићем, играли су хуманитарни меч против младих параолимпијаца у фан зони на Трафалгар скверу. Утакмица је привукла скоро хиљаду гледалаца.

15.30 - Експедицији Реала, како сами истичу, много се допао Лондон.

14.00 - Пред полуфинални "Ел Класико", дуел Реал Мадрида и Барселоне, најпознатији бренд слушалица "Beats by Dre" је избацио специјалне моделе за кошаркаше оба тима.

13.30 - Припреме извођача пред полуфиналне утакмице показују да ни у паузама мечева никако неће бити досадно.

12.30 - Један од начина да се избегне чувена гужва у Лондону. Играчи Барселоне у градском превозу...

12.10 - Све је спремно за спектакл...

11.30 - Ово није нешто што ћете често чути, али Лондон ће у наредна три дана живети за кошарку. Да је баш тако показује и ова фотографија Трафалгар сквера, који је претворен у фан зону. Све је у знаку судара четири најбоље екипе Старог континента.

Овог викенда у Лондону се игра финалнио турнир Евролиге а о титули првака Старог континента одлучиће четири најбоље екипе ове сезоне - бранилац титуле Олимпијакос, московски ЦСКА и шпански двојац - Реал из Мадрида и Барселона.

Кошаркаши Олимпијакоса пласирали су се у финале завршног турнира Евролиге у Лондону, пошто су без проблема победили московски ЦСКА са 69:52 (24:17, 16:11, 13:8, 16:16).

ЦСКА је другу годину узастопно био први фаворит такмичења, али је ове године испао већ у полуфиналу од браниоца титуле. Московљани су само на почетку водили, али је Олимпијакос брзо преузео контролу меча и потпуно је надиграо "армејце".

ЦСКА је повео са 8:2 захваљујући Вимсу, али је Олимпијакос одговорио серијом 10:2 и прешао у водјство.

Тим из Атине предводио је у тим тренуцима Јоргос Принтезис, а нешто касније му се прикључио и Хајнс, тако да су црвено-бели до краја првог полувремена стекли и двоцифрену предност. 

Пошто су се "распуцали" у првом полувремену, у другом су играли сјајну одбрану, тако да ЦСКА није у трећој четвртини постигао ниједан поен из игре! Пирејци су сигурном игром у одбрани спречили свако изненађење.

Плејмејкер ЦСКА и српски репрезентативац Милош Теодосић био је готово неприметан током меча, нарочито у првом полувремену, а меч је завршио с пет поена, једном асистенцијом и три скока, али и две изгубљене лопте.

Теодосић је из игре шутирао 1/9. Капитен Србије Ненад Крстић такође је имао слабо вече, а утакмицу је завршио с два поена и два скока. И остатак српског квартета био је слаб - Зоран Ерцег је имао два поена и две асистенције, а Владимир Мицов три поена и два скока.

Најефикаснији у победничком тиму били су Перо Антић и Кајл Хајнс са по 13 поена, док је Сони Вимс предводио ЦСКА са 13 поена. 

У другом полуфиналном дуелу, шпанском ''ел класику'' и дуелу великих ривала - Реал Мадрида и Барселоне, као победник је изашао Реал.

"Краљевски клуб" се пласирао у финале победом од 74:67 (11:18, 28:15, 9:18, 26:16), у утакмици пуној преокрета.

Барса је водила неколико пута на мечу, у последњој деоници имала девет поена предности, али је онда Реал направио серију од 15:2, и два минута пре краја дошао до вођства.

Мадриђане је предводио сјајни Фелипе Рејес, који је постигао 17 поена, а од тога 11 у последњој четвртини. Серхио Љуљ је постигао 13, а Серхио Родригес 12 поена.

Марселињо Уертас је завршио меч у Барси са 19 поена, док је Анте Томић имао 18 поена и 12 скокова.

У судијском тиму био је Илија Белошевић.

Утакмица за треће место на програму је у недељу у 18 часова а велико финале играће се истог дана од 21 час.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару