КК Црвена звезда: Неуспешна провокација Партизана

Током утакмице између Партизана и Црвене звезде, одигране у среду у Пиониру, са разгласа се неколико пута чула песма групе Рибља Чорба "Хоћу, мајко, хоћу у градску чистоћу". У црвено-белом табору су ово схватили као провокацију, на шта су, дан касније, и одговорили саопштењем.

На 220. вечитом кошаркашком дербију Црвена звезда је савладала Партизан, организатора сусрета у Пиониру, са 76:69.

Инцидената на трибинама или терену није било, што је свакако за сваку похвалу, али то не значи да је све прошло „глатко", напротив. Рату између два најпопуларнија српска клуба, од кога користи нема нико, а понајмање они сами, се не назире крај. 

Са разгласа се, у неколико наврата током утакмице, могла чути песма групе Рибља Чорба, чији стихови имају јако мало везе са кошарком или спортом уопште. „Хоћу, мајко, хоћу у градску чистоћу. Спавам дању, радим ноћу, за градску чистоћу...", каже се, између осталог, у овој песми.

Све ово је, дан касније, натерало црвено-беле да реагују саопштењем на свом званичном сајту.

"Организатор и домаћин овог меча, КК Партизан мтс, поприлично се потрудио да испровоцира госта. Вероватно је жеља била да се на овај начин Црвена звезда и њени навијачи у дворани Пионир понизе и увреде. Међутим, тим чином КК Партизан мтс је понизио само себе. Јер, посао који обавља градска чистоћа и запослени у њој је тежак, частан и од немерљивог значаја за све становнике наше земље, па подсмех који је на рачун црвено-белих требало да изазове ова песма не представља ништа друго него класичну дискриминацију по више основа", наводи се у саопштењу Црвене звезде.

„Међу онима који раде у градској чистоћи сигурно има навијача и Црвене звезде и Партизана, али за разлику од комшија из црно-белог табора, Звезда се тих својих навијача не стиди. Да иронија буде већа, управо је Градска чистоћа својевремено била спонзор КК Партизан. То су у табору Партизана заборавили или су овим чином из неког разлога желели да забораве", закључују црвено-бели.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару