Читај ми!

Дебакл Чикага

Мајами и Голден Стејт изједначили на 1:1 у полуфиналу плеј-офа НБА лиге. Мајами је савладао Чикаго са 115:78 и са 37 поена разлике остварио најубедљивију победу је у клупској историји.На 1:1, али у полуфиналу плеј офа Западне конференције, изједначио је и Голден Стејт савладавши Сан Антонио са 100:91.

Одговор Мајамија за пораз од Чикага у првој утакмици плеј офа Источне конференције био је суров.

Актуелни шампион Мајами је остварио највећу победу у плеј-офу у клупској историји, док је Чикаго забележио најтежи пораз у доигравању.

У редовима актуелног шампиона НБА лиге готово да није било слабог појединца. 

Мајами је у завршници првог полувремена водио са 42:38, али је до убедљиве победе стигао серијом од 62:20 у другом делу утакмице.

Утакмицу је обележило неспортско понашање играча, због чега су досуђење две искључујуће и девет техничких грешака.

Иако је играо само 19 минута, Реј Ален био је најефикаснији у победничком тиму са 21 поеном, док је Леброн Џејмс утакмицу завршио са 19 поена и девет асистенција. Двејн Вејд додао је 15, а Крис Бош 13 поена.

"Није важно да ли сте победили са 20, 30 или једним поеном разлике, резултат у серији је 1:1. Они су урадили шта су желели. Победили су нас на нашем терену и сада имају предност домаћег терена. Морамо да покушамо да то вратимо у Чикагу", рекао је Леброн Џејмс.

Марко Белинели је са 13 поена био најефикаснији у екипи Чикага, Жоаким Ноа постигао је поен мање, а 11 је убацио Нејт Робинсон.

Наредна, трећа утакмица игра се сутра у Чикагу.

Кошаркаши Голден Стејта победили су на гостујућем терену Сан Антонио са 100:91 и изједначили на 1:1 у полуфиналу плеј-офа Западне конференције.

Клеј Томпсон са 34 и Стивен Кари са 22 коша били су главни протагонисти изненађења у Сан Антонију. Додуше, можда то више и није изненађење имајући у виду да је Сан Антонио добио прву утакмицу (93:91) тек после два продужетка.

Голден Стејт је, уједно, срушио и неугодну традицију на гостовању у Сан Антонију где није победио од 14. фебруара 1997. године, а одиграо је у том интервалу 30 утакмица! Дакле, после 30 пораза уследио је тријумф који им отвара могућност и за пласман у финале плеј офа Конференције, у шта је мало ко веровао пред почетак доигравања за титулу првака.

Свој допринос побеси дали су Херисон Барнс 13, Карл Лендри 10, а и Ендру Богут са шест поена и 11 скокова.

У екипи Сан Антонија Тим Данкан био је најефикаснији са 23 поена, Тони Паркер додао је 20, Ману Дјинобили 12, а Кави Леонард 11 поена и 12 скокова.

Наредна утакмица игра се у Сан Франциску у петак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару