Тако је говорио Чарлс Баркли (први део)

Зашто улазиш у фрку кад си слабији, један је од цитата Чарлса Барклија који је након филма „Муње" постао познат и у Србији. Мало је познато да је током НБА каријере, и после ње, Баркли имао стотине сличних порука које је без длаке на језику изговарао. И данас бивша легенда НБА лиге на ТНТ телевизији „испаљује" реченице које се често цитирају. Ово је само мањи део умотворина из ума легендарног сер Чарлса...

„Морате да верујете у себе. Па и ја верујем да сам најзгоднији човек на свету, и можда сам и у праву", ово је само један од многих мудрости које је Чарлс Баркли рекао на паркету и ван њега.

Док је играо кошарку, због свог темперамента у чврсте игре често је долазио у конфликт са противничким играчима и судијама. Ипак, то је био само посао, ништа лично, или како је сам Баркли рекао: „Ја не мрзим никог, макар не дуже од 48 минута, не рачунајући продужетке".

Познато је да је током каријере Баркли често имао проблема да одржи тежину. Ипак, популарни сер Чарлс имао је другачије мишљење: „Превише сам секси да бих био дебео".

Баркли је отворено стао и у одбрану Била Клинтона током тешких момената у његовој каријери: „Човече, за сваку ствар која се догоди у свету криве Клинтонове. Мислим да је Бил Клинтон чак упуцао и Кенедија".

И то није све. Сер Чарлс је имао став и поводом скандала са Моником Левински: „Морао сам да објашњавам својој ћерци зашто онај олош, Моника Левински, имао специјал на ХБО телевизији ове недеље".

Ипак,  бивша НБА звезда имала је оштроумна запажања и на расна питања у Америци: „Након повлачења из кошарке ја сам баш оно што Америци треба - још један незапослени црнац".

Када је након завршене НБА каријере почео да ради на ТНТ телевизији коментаришући утакмице, Баркли није бирао речи да каже шта мисли о екипи Чикаго Булса (наравно пре него што је Дерик Роуз заиграо за њих): „Боље је да нам не дају да преносимо Булсе ове године. Човече, они су очајни. Група напаљених средњошколаца са уговорима вредним 70 милиона долара. Почео сам да мрзим своју мајку што ме је родила прерано".

Када су на телевизији ТНТ, на којој је Баркли радио, запослени почели да се кладе на тежину бившег кошаркаша, тачније да прогнозирају колико се угојио, сер Чарлс се озбиљно увредио: „То је почело да ме вређа. Немам проблем ако мршави збијају шале на мој рачун, сви то радимо, али не желим да ме дебљи од мене прозивају".

Баркли је описао и како је изабрао колеџ Оборн након средње школе: „ Када су дошли да ме регрутују из Оборна, одвели су ме у стриптиз бар. Када сам видео с..е које је имала Бафи, знао сам да ће Оборн задовољити моје академске захтеве".

Када је гостовао у једној емисији, на констатацију новинара да је Оборн добар колеџ на којем мора напорно да се ради и да се максимално посвети пажња учењу да би се завршио, Баркли је одговорио: „Двадесет поена и десет скокова по мечу, мени је то било довољно".

На питање да ли је завршио колеџ Чарлс је одговорио: „Нисам, али има неколико људи који су га завршили који сада раде за мене".

Баркли је остао упамћен као један од најбољих скакача у историји НБА лиге. Једном је објаснио у чему је тајна: „Увек се насмејем када ме питају да им објасним технику код скока. Техника се зове скочи и ухвати јеб..у лопту".

Док је играо за Финикс Сансе Баркли је често збијао шале на рачун саиграча Еј-Си Грина који је важио за веома побожног човека: „Еј-Си, ако је бог тако велики, зашто ти није дао бољи скок шут!?".

Када је у емисији коментарисао чињеницу да је на утакмици НЦАА лиге Северна Каролина против Џорџтауна промашила 22 од последња 23 шута, Баркли је рекао: „Па Стиви Вондер би убацио више шутева".

И за крај неколико љубавних савета човека који је успео да освоји и Мадону: „Никад својој девојци не купујем сат, довољан јој је онај на шпорету". „Када за девојку кажу да има добар карактер, значи да је ружна. Када за мушкарца кажу да ради напорно и да нема времена за провод, иста ствар".

Наставиће се...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару