Читај ми!

Шабачки кошаркаши без иједног пораза

Шабачки кошаркаши овогодишње првенство обележили су не само уласком у виши ранг такмичења него и несвакидашњим рекордом: победили су у свих 38 утакмица које су одиграли.

Шапчани су имали много разлога да прославе улазак свог кошаркашког клуба у  савезну лигу. То је круна првенства које ће се памтити: у свих 38 сусрета однели су победу.

За освојено прво место остаће им пехар и медаље, а у аналима српске кошарке много више: у свих 26 првенствених и 12 пријатељских утакмица за њих је важила само победа.

"Највећи резултат је био 78 разлике овде а најмањи 4 у Прибоју",  подсетио је Александар Ивановић, капитен ОКК  Шабац. "Не знам шта је кључ нека хемија се саставила овде."

Кошаркаш Милан Миљковић каже да је цео тим одлучио да да све од себе: "Одлучили смо да оставимо срце на терену и дамо максимум, па шта нам бог да. То се испоставило као успешан погодак и остварили смо оно што нико није урадио и свима нам је драго."

Успех им је, додају,  још већи јер  га је  остварила  екипа чији је просек 21 година и коју чине углавном шабачки играчи.

"И таленат и рад и дружење", наглашава Предраг Мушицки, тренер ОКК Шабац. "Никад лакше, никад лепше у шабачкој кошарци него ове године. Ја сам ту од 2005. кад смо кренули од бетона."

Атмосфера никад није била боља, слажу се и кошаркаши и навијачи.

Милош Петронијевић, комесар такмичења КСС, нагласио је  да у српској кошарци нико није успео да забележи све победе као гост и домаћин у последњих  десет година.

Једино ко им је, кажу кошаркаши, по елану и жељи највише парирао била је шабачка публика. Гледалаца је са сваком утакмицом било све више, хала је била испуњена, а рекорд по посетама већи од резултата. Зато уз противнике у прволигашком  рангу,  дуел поново заказују и екипи са трибина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару