Читај ми!

Бруклин и Хјустон опстали, Атланта изједначила

У ноћ између понедењака и уторка у НБА плеј-офу одигране су три утакмице а сви домаћини остварили су победе. Бруклин је добио Чикаго а Хјустон победио ослабљену Оклахому за опстанак у серијама, док је Атланта предвођена феноменалним Џошом Смитом савладала Индијану и изједначила серију на 2:2.

Кошаркаши Бруклин Нетса продужили су своју прву сезону у новом дому тако што су код куће победили Чикаго са 110:91 и тако смањили предност ривала на 3:2 у серији првог кола плеј-офа Источне конференције. Хјустон смањио предност Оклахоме на 3:1 победом од 105:103 а Атлатнта победила Индијану 102:91 и изједначула у серији на 2:2.

Брук Лопез постигао је 28 поена и 10 скокова, а Дерон Вилијамс допринео је победи са 23 поена и 10 асистенција.

После пораза од пре два дана који их је довео на праг елиминације, Нетси су изборили овај тријумф агресивношћу и скоком.

"Били смо врло агресивни, као и у прошлим утакмицама. Мислим да је разлика била у томе што смо сада издржали свих 48 минута", рекао је Лопез.

Пре два дана Чикаго је славио после три продужетка са 142:134, али данас није искористио прву од три шансе да прође у други круг плеј-офа.

Нејт Робинсон предводио је Чикаго са 20 поена и осам асистенција. Булси ће у четвртак бити домаћини, а ако не успеју да победе, седми меч ће се играти у Бруклину.

Хјустон је код куће победио Оклахому са 105:103 и тако се спасао  елиминације и смањио предност ривала у серији на 3:1.

Чендлер Парсонс је постигао 27 поена за Хјустон, који је коначно пронашао начин да заврши утакмицу како треба.

Рокитси су у претходне три утакмице водили у последњој четвртини, само да би Оклахома успевала да преокрене на крају.

То се умало десило и синоћ, пошто је Кевин Дурент постигао пет брзих поена и привео Оклахому на два поена заостатка. Након тога је Џејмс Харден промашио два шута за Хјустон и дао Тандеру последњу шансу.

Реџи Џексон је, међутим, промашио последњи шут а Серж Ибака је ухватио офанзивни скок и промашио полагање у последњој секунди.

Најефикаснији у пораженом тиму био је Дурент са 38 поена.

Атланта је победом код куће од 102:91 изједначила серију на 2:2 са  Индијаном.

Крило Атланте Џош Смит постигао је лични рекорд у плеј-офу са 29 ппоена. Индијану је предводио Пол Џорџ са 21 поеном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару