Читај ми!

Нема Кобија, нема кошарке

Без Кобија – "чишћење"! Лос Анђелес лејкерси поражени су и у четвртој утакмици прве рунде плеј-офа од Сан Антонија и тиме окончали очајну сезону. Шaмпиони из Мајамија лако добили серију против Милвокија са 4:0, док су Бостон Селтикси победили Њујорк после продужетка и наставили серију. Голден стејт вориорси повели са 3:1 против Денвера.

Сан Антонио спарси и актуелни шампиони Мајами хит, пласирали су се у полуфинале плеј-офа Источне и Западне конференције америчке професионалне кошаркашке лиге (НБА) пошто су у четвртфиналу савладали своје ривале, Милвоки, односно Лејкерсе са максималних 4:0.

Први полуфиналиста плеј офа Западне конференције постао је Сан Антонио који је у Стејплс центру још једном декласирао Лејкерсе (103:82) за укупан резултат у серији 4:0 и популарно речено ''чишћење''.

Централна фигура сусрета био је француски репрезентативац Тони Паркер са 23 поена, док су по 13 убацили Кавај Леонард и Дехуан Блер.

Шпанац Пау Гасол је са 16 кошева био најефикаснији појединац Лејкерса који први пут од 1967. године неће играти у другој рунди плеј офа! Меч је такође обележило и искључење Двајта Хауарда јер је ударио противничког играча и због две техничке грешке. Лејкрси су у овој серији деловали потпуно немоћно и потврдили мишљење многих стручњака да без Кобија у тиму немају шта да траже у плеј-офу.

Противник Сан Антонију у полуфиналу плеј офа Запада биће победник дуела Голден стејт - Денвер (тренутно 3:1)

Предвођен Леброном Џејмсом актуелни шампион је у четвртој утакмици савладао Милвоки са 88:77.

Од укупно 88 кошева Мајамија Џејмс је постигао 30, при чему је имао осам скокова и седам асистенција. Уз Џејмса истакли су се Реј Ален са 16 и Удонис Хаслем са 13 поена. На супротној страни најјачи утисак оставио је Монта Елис са 21 кошем.

Противник Мајамију у полуфиналу плеј-офа Источне конференције биће победник дуела Чикаго - Бруклин,  у којем је тренутни резултат 3:1 за Булсе.

У преостале две утакмице, одигране јутрос, Бостон је после продужетка савладао Њујорк са 97:90, смањио предност супарника на 3:1 и вратио серију у Медисон сквер гарден, док је Голден стејт,  уз још једну сјајну Каријеву партију, победио Денвер са 115:101 и повео са 3:1 у серији у којој се игра до четири победе.

Резултати:

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА
Милвоки - Мајами 77:88 (0:4, Мајами у полуфиналу)
Бостон - Њујорк 97:90 - после продужетка (1:3)

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА:
ЛА лејкерс - Сан Антонио 82:103 (0:4, Сан Антонио у полуфиналу) и
Голден стејт - Денвер 115:101 (3:1)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару