Радост и туга након финала

Душко Вујошевић, задовољан због победе у финалу АБА лиге, своју екипу назвао "националним благом". На другој страни, играчи Црвене звезде, и поред пласмана у Евролигу, итекако жале због изгубљеног трофеја.

Сасвим разумљиво, расположења у таборима вечитих ривала након финалне утакмице АБА лиге драстично се разликују.

Тренер Партизана Душко Вујошевић није могао да сакрије задовољство након што је његов тим освојио шесту титулу у регионалнокј лиги за Партизан.

"Ово је морала да буде тешка утакмица, другачије није могло да се очекује, иако су оба тима добар део посла обавила у полуфиналу. Финале, поготово са Звездом, и Звезди са Партизаном, једна је врста императива. Звезда је психолошки боље почела, ми нисмо могли да погодимо ништа, нисмо имали ниједан офанзивни скок. Али екипа је јако млада".

Вујошевић је затим отишао и мало шире од оквира самог меча.

"Нисмо обећавали трофеј, али десило се. Надам се да то никога не погађа. Играчи су мало плаћени, али успели су. Ова екипа Партизана је национално благо и ако остану главни играчи, уз одређене допуне, то је пројекат који схватам мисионарским и који мора да се гледа шире од клупских боја. Имамо врло мало спонзора, хвала Телекому, Нису и Дунав осигрању. Надам се да овај успех неће повећати мржњу према Партизану и да ће овој деци бити омогућено да граде своје каријере у Србији."

Владимир Лучић ,коме је као капитену и припала част да подигне трофеј, захвалио се навијачима на подршци.

"Ово је велики успех, као вероватно најмлађа екипа у историји АБА лиге успели смо да освојимо трофеј. Хвала саиграчима и стручном штабу што су ми омогућили да као капитен подигнем пехар и испуним сан. Хвала навијачима, који су нам ветар у леђа у сваком тренутку, као и свима онима који су веровали у нас када нам није ишло."

Осмеха међу играчима Црвене звезде, наравно, није било. Пораз је врло тешко пао најбољем играчу Црвене звезде на овом фајнал-фору, Рашку Катићу.

„Имали смо трофеј надомак руке. То је нешто што се слаже целе године и гради се цела сезона на томе и деси се шта се деси. Из вођства и доброг првог полувремена у једном тренутку паднемо, а они стекну предност коју нисмо успели да стигнемо. Честитам Партизану на трофеју. Не, није ми утеха што смо се пласирали у Евролигу. За пар година нико неће памтити што је Звезда ушла у Евролигу, памтиће се трофеји", рекао је Катић.

Капитен црвено-белих Игор Ракочевић утеху налази у чињеници да је Звезда изборила учешће у Евролиги наредне године.

„Наравно да нам је због тога лакше. Наш циљ је био улазак у Евролигу и сви смо срећни и узбуђени због тога. То је велики успех за клуб, али пораз ипак боли, јер смо били бољи у првом полувремену и стварно смо могли да победимо", рекао је Ракочевић.

„Планирали смо и желели да освојимо трофеј, јер Звезда никада у историји није освојила Јадранску лигу. Борили смо се и дали све од себе, али у овом тренутку нисмо у стању да пружимо боље. Радимо на томе. Верујем да ћемо вратити форму и пружити још бољу игру.

Честитам Партизану на освојеном трофеју. Враћамо се у халу да тренирамо. Сезона је прилично добра, али не треба ад будемо депресивни, иако ово много боли", закључио је Ракочевић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару