Читај ми!

Лејкерси у нокауту

У трећој утакмици четвртфинала плеј-офа Западне конференције америчке професионалне кошаркашке лиге Сан Антонио је јутрос у Лос Анђелесу савладао Лејкерсе са 120:89 и повео са 3:0 у серији у којој се игра до четири победе.

Овакав исход могао се наслутити већ после прве четвртине коју су Тексашани добили са 30:18. Предвођен Тимом Данканом, који је уз 26 кошева имао и девет скокова, Сан Антонио је са лакоћом одржавао резултатску предност да би на крају стигао до убедљиве победе.

Уз Данкана одличну партију у редовима Сан Антонија пружио је и француски ас Тони Паркер, који је утакмицу завршио са 20 поена и седам асистенција.

На супротној страни предњачили су центри Двајт Хауард и Шпанац Пау Гасол. Хауард је, уз 25 кошева, имао и 11 скокова, док је Гасол остварио још један "трипл-дабл": 11 поена, 13 скокова и десет асистенција.

Наредна утакмица игра се у недељу, такође у Лос Анђелесу, а велика је вероватноћа да ће Лејкерси први пут од 1967. године учешће у плеј-офу завршити већ у првој рунди.

Поред Сан Антонија, на корак од полуфинала, али Источне конференције, налази се и Њујорк, који је после јутрошње победе над Бостоном од 90:76, такође повео са 3:0 у серији.

Једна победа од полуфинала плеј-офа дели и Њујорк никсе, који су у Источној конференцији победили Бостон селтиксе са 90:76, и такође повели са 3:0 у серији.

Кармело Ентони је постигао 26 поена и тако помогао својој екипи да се приближи првом полуфиналу Источне конференције после 13 година. Рејмонд Фелтон је у редовима Никса додао још 15 поена и 10 асистенција, док је у екипи Бостона најбољи био Џеф Грин са 21 поеном и девет скокова.

Најзад, Голден стејт је савладао Денвер са 110:108 и повео против Денвера са 2:1. И поред болова у скочном зглобу, Стивен Кари је у редовима Голден стејта био најефикаснији појединац, постигао је 29 поена и забележио 11 асистенција, док је Џерет Џек убацио 23 поена. У екипи Денвера је најбољи је био Тај Лосон, који је постигао 35 поена и имао 10 асистенција.

Резултати:
ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА:
Бостон - Њујорк 76:90 (0:3 у серији)
ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА:
ЛА лејкерс - Сан Антонио 89:120 (0:3)
Голден стејт - Денвер 110:108 (2:1)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару