Читај ми!

Тријумф Партизана за Евролигу

Кошаркаши Партизана пласирали су се у финале завршног турнира регионалне Јадранске лиге пошто су у Лакташима, у другој полуфиналној утакмици, савладали екипу Игокее са 63:57 (17:15, 6:10, 18:15, 22:17). Овим успехом црно-бели су обезбедили и учешће у Евролиги следеће сезоне. Ривал у финалу је Црвена Yвезда. Меч се игра у суботу са почетком у 20.30 часова.

Предстоји финале два наша представника у Евролиги. У борби за титулу на фајнал-фору у Лакташима Партизан се састаје са Црвеном звездом, која је раније данас победила крагујевачки Раднички са 79:78 (20:27, 21:13, 21:20, 17:18).

Утакмицу је обележио и инцидент међу навијачима Партизана средином последње четвртине. Тада је дошло до међусобног сукоба присталица црно-белих, интервенисала је полиција, а дуел је настављен после неколико минута прекида.

Прво полувреме обележио је изузетно мали број поена, условљен, што добрим одбранама, што промашајима и грешкама на обе стране.

Игокеа је била боља у скоку, док је игру црно-белих обележио шутерски расположени летонски интернационалац Давис Бертанс.

Питање победника решио је, четири минута пре краја, Драган Милосављевић који је везао две тројке и донео Партизану велико водјство од 58:45. До краја меча црно-бели су веома добром одбраном сачували победу и донели радост својим навијачима.

Меч одигран је пред око 3.000 гледалаца у хали у Лакташима, а судили су Сашо Пукл, Матеј Болтаузер И Дамир Јавор.

ИГОКЕА: Адамовић, Дозет 2, Јоровић 2, КОматина 4, Гајовић, Суловић, Боцка, Бркић 3, Хемондс 10, Јоксимовић 7, Едвардс 17, Штембергер.

ПАРТИЗАН: Ловерн 12, Милутинов , ВЕстерман 4, Гордић 2, Лучић118, Милосављевић 9, Богдановић 5, Гагић 5, Мусли, Чакаревић, Дјекић, Бертанс 13.

Финална утакмица на програму је у суботу од 20.30 сати.

 

Вујошевић: Ови момци су ми вратили љубав према кошарци

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је после пласмана у финале Јадранске лиге да су му његови играчи својим играма и понашањем ове сезоне вратили љубав према кошарци.

"Дуго се бавим овим послом, па човек потроши емиције, али ови момци су ми вратили љубав према кошарци. Честитам им на великом успеху који су остварили против великог противника на његовом домаћем терену. То не смањује нашу глад за трофејом, али о томе ћемо размишљати сутра", рекао је Вујошевић.

Он је подсетио да је Партизан ове године почео да ствара млад тим, потпун нов. "Био сам изненадјен појединим мечевима, неким дометима и количином талента који имају ови људи. Не мислим само на кошаркашке предиспозиције, већ то што трпе тешку економску ситуацију у којој су", казао је.

Вујошевић је оценио да је Игокеа ове сезоне остварила бољи резултат него што је то очекивано и додао да не мисли да би им пласман у Евролигу помогао у дугом трајању клуба.
"Мислим да су они направили резултат далеко већи од очекиваног. Они су одлични момци, одлично водјени, функционишу. Сви смо ми у почетку рачунали да њихово прво место неће трајати тако дуго. Заиста им честитам и са великим поштовањем причам о њима", оценио је тренер Партизана.

Капитен Партизана Владимир Лучић казао је да је утакмица са Игокеом била тешка, како су и очекивали он и његови саиграчи. Показали смо да смо сазрели као екипа када се ломио резултат и да смо кадри да победимо. Остварили смо примарни циљ, пласирали се у Евролигу и спремни смо да освојимо трофеј у Јадранској лиги", казао је Лучић.

Тренер Игокее Драган Бајић рекао је да је покушао пре утакмице да притисак пребаци на кошаркаше Партизана, што му није успело.

"Боли ме јер не знам ко је још успео да надскочи екипу Партизана, а да не добије утакмицу. Партизан је постигао неке тешке шутеве и ја им честитам на пласману у финале и Евролиигу", рекао је Бајић. Он је истакао да је његов клуб одиграо "сезону из снова", изнад свих својих очекивања. "Заслужено смо освојили прво место у регуларном делу, али су пуно утицали проблеми са домаћим првенством, а десиле су се и неке повреде по завршетку регуларног дела. Нисам од тренера који тражи неки алиби, преузећу сву одговорност на себе", истакао је.

Бајић је пожелео срећу тренеру црно-белих Душку Вујошевићу, али и честитао тренеру Црвене звезде Дејану Радоњићу, који се са својом екипом раније данас пласирао у финале.

Кошаркаш Игокее Милан Дозет казао је да играчи Игокее и поред пораза у полуфиналу могу да буду задовољни сезоном.
"Можемо да будемо задовљни сезоном. Ова утакмица не представља наш цео рад и оно што смо постигли. Можда смо ушли са превеликом жељом, држали смо егал до пред сам крај, медјутим Партизан је погађао тројке када се ломио резултат", казао је Дозет.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару