Не волим поразе ни у шаху!

Капитен кошаркаша Црвене звезде Игор Ракочевић рекао је данас да црвено-бели морају што пре да забораве на непланиране поразе у домаћем првенству и окрену се завршном турниру Јадранске лиге у Лакташима.

Кошаркаш и капитен црвено-белих, Игор Ракочевић, рекао је да екипа мора што пре да заборави на киксеве из домаћег шампионата, да се адапитира на настале промене и пажњу усмери ка фајнал-фору АБА лиге.

"Претходних дана десиле су се неке непредвиђене ствари. Изгубили смо утакмице у којима смо били фаворити, променили смо тренера, али ми морамо да гледамо напред. Догодиле су се одређене промене и сада сви треба да се прилагодимо на све то. Најважније је да тренирамо веома квалитетно, са великом мотивацијом и концентрацијом. Свесни смо шта нас чека у Лакташима и сви смо максимално посвећени томе", рекао је Ракочевић за клупски сајт.

Он је додао су му порази против Металца и Мега Визуре изузетно тешко пали.

"Нико не жели тријумф више од нас играча, директних учесника на терену. Зато и поразе најтеже преживљавамо. Ја не волим да губим ни у шаху, а камоли на кошаркашком терену где сам провео цео живот. Мислим да смо из та два неочекивана пораза извукли поуке и да сада треба потпуно да се фокусримао само на оно што је ипред нас", поручио је Ракочевић.

Капитен Црвене звезде истакао је да је у овом тренуку незахвално прогнозирати исход полуфиналног меча против Радничког из Крагујевца.

"Систем такмичења је такав, игра се по једна утакмица и може свашта да се деси. Искрено верујем да имамо квалитет и снагу да победимо Раднички и пласирамо се у Евролигу. И они су као и ми у доста слабијој форми у последње време. Мало ко је то могао да предвиди, међутим, та полуфинална утакмица може много тога да промени, јер ко победи добиће значајан замајац што у великој мери може да промени даљи ток сезоне", констатовао је троструки освајач престижне награде Алфонсо Форд за најбољег стрелца Евролиге.

Ракочевић је тренутно на другом месту најбољих кошгетера Суперлиге где је у досадашњих шест кола просечно постизао 16,6 поена.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару