Мело краљ стрелаца

Кевин Дјурент је положио оружје, Кармело Ентони је нови најбољи стрелац НБА лиге. Фуриозним финишом регуларне сезоне популарни Мело одвео Никсе у плеј-оф са друге позиције на Истоку, али и себи приграбио једно од најпрестижнијих индивидуалних признања у најјачој кошаркашкој лиги на свету.

Владавина Кевина Дјурента је готова. Након три сезоне, у којима је био најбољи стрелац најбоље кошаркашке лиге на свету, кошаркаш Оклахоме ову престижну титулу препушта Кармелу Ентонију.

Дјурент је путем Инстаграма обавестио навијаче да ће преседети меч против Милвокија, који ништа ионако резултатски не доноси његовој екипи. Дјурент је морао да постигне 70 поена како би са трона скинуо Ентонија, чији Никси играју са Атлантом.

Ентони је просечно постизао 28,7 поена по утакмици у досадашњем делу сезоне, Дјурент 28,2. "Преседећу вечерашњу утакмицу, ако сте разочарани што нисам покушао да освојим титулу најбољег стрелца...", написао је Дјурент.

Тренер Тандера Скот Брукс потврдио је да на мечу са Милвокијем нећемо видети Дјурента.

"Гарантујем вам да га нећете видети. Кевин је заслужио велике похвале за своју игру. На пример, пре десетак утакмица, да је желео четврту титулу у низу, могао ју је освојити лако. Много пута је покушао да оствари трипл-дабл. А када имаш десет асистенција, то значи да ниси покушавао да постигнеш кош", рекао је Брукс.

Екипа са Средњег Запада је обезбедила прво место на Западу и пол позицију пред плеј-оф скором од 60-21. У доигравању, по свој прилици ,противник ће им бити Лос Анђелес Лејкерси.

Ентони се до титуле најбољег стрелца прогурао током сјајне серије Никса од 13 мечева без пораза, током које је Њујорк дошао до друге позиције на Истоку.

Од 1. априла, немилосрдни Мело је просечно бележио 36,9 поена на осам мечева. У истом периоду, Дјурент је „отаљавао" са 26,1 поена по утакмици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару