Читај ми!

Лејкерси побеђују и без Кобија

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге Лејкерси су јутрос у Лос Анђелесу савладали Сан Антонио спарс са 91:86 и, практично, крочили једном ногом у плеј-оф. Мајами победио Чикаго са 105:93 и поставио клупски рекорд по броју победа на домаћем терену у НБА лиги.

Да би и теоретски ушли у доигравање за титулу првака, Лејкерси сада имају две могућности. Једна је да у последњој утакмици лигашког дела шампионата савладају Хјустон на свом терену, а друга, да њихов једини конкурент у борби за 8. место у Западној конференцији Јута џез изгуби бар једну од преостале две утакмице - против Минесоте или Мемфиса.

Јутрошњи дуел против Сан Антонија за "језераше" је био важан, пре свега, да би се видело како ће тим функционисати после тешке повреде Кобија Брајанта. Тест је био по мери, имајући у виду да се Сан Антонио бори за титулу првака Конференције и да је у досадашњем делу првенства остварио 58 победа, уз само 21 пораз.

Брајантова повреда отворила је простор "резервисти" Стиву Блејку чији је учинак износио тек 6,5 кошева по утакмици. У поређењу са 27,3 Брајантових, чинило се да ће бити "немогућа мисија" адекватно га заменити.

Блејк је, међутим, одиграо изнад очекивања и са 23 поена, пет скокова, четири асистенције и две украдене лопте учинио све да се Брајантово одсуство апсолутно не примети.

Бољи учинак од Блејка у победничком тиму имао је само Двајт Хауард који је, уз 26 кошева, имао чак 17 скокова, а успут је и три пута блокирао шут противника. Велики допринос победи, али само за учинак под обручима, дао је и Шпанац Пау Гасол који је ухватио 16 лопти. Гасол је, међутим, имао невероватно слабо шутерско вече погодивши тек три пута из 17 покушаја.

У пораженом Сан Анонију најбољи утисак оставио је Тим Данкан са 23 поена и десет скокова.

Кошаркаши Мајамија победили су у Чикаго са 105:93 и поставили клупски рекорд по броју победа на домаћем терену у НБА лиги.

Мајами су до победе предводили Леброн Џејмс са 24 и Двејн Вејд са 22 поена, док су по 15 убацили Марио Чалмерс и Крис Андерсен.

Мајами је тако са 36 победа и четири пораза поставио нови клупски рекорд по броју победа на домаћем терену, а претходни је екипа поставила у сезони 2004/2005, када је имала скор 35-6.

Екипа Мајамија је тријумфом против Булса обезбедила предност домаћег терена у плеј-офу.

 

Чикаго у првих 16 минута другог полувремена није успео да убаци ниједан шут за два поена, ослањајући се углавном на "тројке".

Карлос Бузер постигао је 16 поена и имао 20 скокова за Булсе, који су прошлог месеца прекинули низ од 27 победа Мајамија.

Чикаго, за који није играо српски кошаркаш Владимир Радмановић, овим поразом остао је на шестом месту Источне конференције.

Кошаркаши Денвера победили су Портланд са 118:109 и поставили клупски рекорд од 55 победа у сезони.

Андре Игуадала је са 28 поена био најефикаснији у екипи Денвера, која је остварила 22. узастопну победу на свом терену, али и стекла предност над Лос Анђелес Клиперсима и Мемфисом за освајање трећег места у Западној конференцији. Еван Фурније додао је 24 поена.

У тиму Портланда "руки" Демјан Лилард постигао је 30 поена.

 

Кошаркаши Њујорка победили су Индијану са 90:80 и осигурали друго место Источне конференције у плеј-офу. До 15. победе у последњих 16 утакмица, Никсе је предводио Кармело Ентони са 25 поена, Крис Копленд додао је 20, а Џеј Ар Смит 15 поена.

Ленс Стивенсон постигао је 22 поена у екипи Индијане.

Далас је победио Њу Орлеанс са 107:89, а Дирк Новицки је са 19 поена постао 17. играч у НБА лиги који је у каријери постигао више од 25.000 поена.

Торонто је победио Њу Џерси са 93:87 и забележио трећи узастопни тријумф, Хјустон је био бољи од Сакрамента са 121:100, а Филаделфија од Кливленда са 91:77.

Резултати:

Мајами - Чикаго 105:93

Торонто - Бруклин 93:87

Њујорк - Индијана 90:80

Филаделфија - Кливленд 91:77

Денвер - Портланд 118:109

Њу Орлеанс - Далас 89:107

Хјустон - Сакраменто 121:100 и

ЛА Лејкерс - Сан Антонио 91:86

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару