Читај ми!

Вујошевићу два меча суспензије

Дисциплински органи кошаркашке Суперлиге Србије казнили су данас тренера Партизана Душка Вујошевића са два меча суспензије због сукоба са судијом на "вечитом" дербију, док ће Црвена звезда један меч играти без публике због уласка навијача у терен. Црно-бели оценили ову одлуку као скандалозну и повлаче свог члана из Председништва лиге.

Актерима протеклог кошаркашког ''вечитог дербија'' одређене су казне због инцидената током утакмице а кажњене су и судије. Тренер Партизана Душан Вујошевић кажњен је са два меча суспензије а Црвена Звезда ће један меч играти без публике.

Вујошевић се на мечу одиграном у среду у хали Пионир физички сукобио и штипао судију Уроша Обркнежевића, а мораће да плати и 23.600 динара због техничке грешке.

Поменути судија суспендован је на три меча због непримењивања правила.

Звезда је кажњена играњем без публике јер су поједини навијачи из првог реда ушли на терен у поменутој утакмици, а један од њих је погодио лоптом Вујошевића, због чега ће клуб морати да плати и 59.000 динара.

Такође, црвено-бели ће морати да плате додатних 118.000 динара због неспортског понашања гледалаца и убацивања предмета на терен.

Због међусобног физичког сукоба који је резултирао искључењем, кошаркаш Партизана Давис Бертанс добио је један меч суспензије и новчану казну од 118.000 динара, док је боље прошао играч Звезде Бојан Суботић пошто ће морати да плати 59.000 динара.

Новчану казну од 59.000 динара због неспортског понашања и пљувања према судији Обркнежевићу мораће да плати и спортски директор Партизана Драган Тодорић.

Играч Звезде Дамаркус Нелсон кажњен је са 23.600 динара јер је, приликом сукоба Бертанса и Суботића, утрчао у терен са клупе.

Преостала двојица судија са ове утакмице Драган Нешковић и Милан Мажић добили су по једну утакмицу суспензије, такође због непримењивања правила игре приликом уласка Нелсона на терен.

Партизан је у среду у другом колу Суперлиге савладао Црвену Звезду са 77:67.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару