Читај ми!

Знали смо да можемо да победимо

Плејмејкер Партизана Лео Вестерман био је уверен у победу над Црвеом звездом у другом колу кошаркашке Суперлиге Србије. Кључ успеха био је тимски дух, каже Вестерман.

"Знали смо да можемо да победимо Звезду и ово је сјајан тријумф. Урадили смо све што је требало. Добро смо се припремили, борили смо се и играли као тим и то је пресудило, тимски дух је био кључ победе", рекао је Вестерман после утакмице.

Партизан је победио Звезду са 77:67 у другом колу Суперлиге, што му је прва победа над тим ривалом ове сезоне, након три пораза. Вестерман је добио пету личну грешку почетком последње четвртине, тако да је у финишу играо Немања Гордић, који је био један од кључних играча у завршници.

"Немања нас је носио на својим раменима у завршници, био је сјајно расположен. Није само он био одличан, сјајно су играли Ловерњ и Милосављевић... Играло се тврдо, али је увек тако на дербију. Судија нас је пустио да играмо тако и на крају смо победили", рекао је Вестерман.

Крај меча није дочекао Давис Бертанс који је искључен заједно са играчем Звезде Бојаном Суботићем због међусобног кошкања.

"Мислио сам да је било неколико фаулова који ми нису досуђени, па сам се изнервирао и на крају се све претворило у гужву. Жао ми је због тога", рекао је Бертанс.

Летонски репрезентативац сматра да је победа над Звездом важна, без обзира што Суперлига не доноси ништа осим пласмана у Јадранску лигу.

"Увек је лепо победити Звезду, без обзира на претходне резултате. Чак и победа у пријатељској утакмици је добра. Било је супер и драго ми је због тима. Драго ми је што су до краја играли посвећено и ангажовано", рекао је Бертанс.

Капитен Партизана био је Драган Милосављевић, који је рекао да је његов тим стекао искуство за неизвесне завршнице.

"Ово је јако важна победа. Играли смо јако борбено и агресивно током читавог меча. Мислим да смо их доста пореметили зоном. У нападу смо погађали јако битне поене...Гордић је играо одлично. У финишу нам је фалио (повређени капитен Владимир) Лучих, а били смо без Бертанса и Леа, али смо показали искуство на крају. Ове сезоне смо много губили у неизвесним завршницама, али само сада били хладни, нисмо губили главу и убацили смо важне шутеве", рекао је Милосављевић.

Звездин бек Бранко Лазић рекао је да тим није успео да се врати у меч после доброг почетка.

"Нисмо успели да се вратимо, иако смо почели солидно. Нисмо успели да се прилагодимо на њихову игру, а били смо слаби са пенала и за три поена. Они су наставили да играју јако у другом полувремену, нису нам дали да преокренемо и заслужено су победили", рекао је Лазић.

Првотимац црвено-белих јасно је навео узроке пораза: "Нисмо имали стрпљења у нападу, брзоплето смо их решавали, губили смо кључне лопте, нисмо имали довољно концентрације".

Бојану Суботићу је жао због кошкања са Бертансом, за које је казао да је дошло у жару борбе.

"Криво ми је што се то тако десило. Било је то у жару борбе, али, једноставно, то је спорт. Није ми била намера да будем искључен, а сигурно ни њему. Ми смо пријатељи ван терена и мислим да неће бити проблема", рекао је Суботић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару