Читај ми!

Партизан славио у вечитом дербију

Кошаркаши Партизана победили у хали Пионир Црвену звезду 77:67 (16:17, 22:15, 19:16, 20:19) у дерби утакмици другог кола Суперлиге Србије. Раднички тек у завршници сломио отпор Металца.

Кошаркаши Партизана победили су вечерас у хали Пионир екипу Црвене звезде са 77:67 (16:17, 22:15, 19:16, 20:19) у дерби утакмици другог кола Суперлиге Србије.

Црно-белима је то друга победа у елитном такмичењу, а уједно и први тријумф у четири овосезонска дуела са Звездом, рачунајући сва такмичења. Екипа Звезде вечерас је доживела први неуспех у Суперлиги.

Најефикаснији у Партизану био је Жофри Ловерњ са 18 поена, а један мање убацио је Немања Гордић. У тиму црвено-белих најбољи стрелац био је Рашко Катић са 14 поена.

Утакмица је прекинута у 33. минуту после кошкања играча на терену.

После једног фаула, играчи су се споречкали, али је публика почела да у терен убацује разне предмете, тако да је утакмица прекинута. Осим тога, неколико навијача с места уз терен је ушло у игралиште, а један од њих је лоптом погодио тренера Партизана Душка Вујошевића.

Ситуација се смирила после око пет минута, а утакмица је настављена.

Раднички из Крагујевца победили су у Ваљеву екипу Металца са 93:91 (22:24, 20:19, 19:20, 32:28).

Иако су били фаворити, Крагујевчани су до тријумфа дошли много теже него што се очекивало и то поенима Терика Вајта са линије за слободна бацања у последњем минуту.

Вајт је убацио укупно 25 поена, а Урош Николић додао је на то још 15 поена. Убедљиво најефикаснији играч на утакмици био је Бојан Бакић са чак 43 поена.

Радничком је то била друга победа у шампионату, док је Металац забележио други пораз.

Раније данас Мега Визура је на свом терену савладала екипу Константина са 85:73, Војводина је у Новом Саду била боља од ужичке Слободе са 91:65, док је у току дерби другог кола између Црвене звезде и Партизана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару