Звезда је фаворит

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је Црвена звезда фаворит у вечитом дербију због домаћег терена и искусне екипе, али да црно-бели неће пропустити шансу за тријумфом ако им се она укаже. Наступ капитена Владимира Лучића и даље под знаком питања због повреде.

Душко Вујошевић рекао је пред "вечити дерби" да је Црвена Звезда фаворит јер је добила сва три овосезонска дуела али да ће његов тим искористи шансу за победу ако се она укаже.

"Иако ове сезоне има доста међусобних дуела Партизана и Црвене звезде то није довело до равнодушности код публике, медија и навијача. Дерби је остао дерби, утакмица мимо свих осталих. Звезда је већ освојила један трофеј ове сезоне, а и близу је учешћа у Евролиги. Према проценама стручњака и аналитичара, они су сутра фаворити, јер играју на домаћем терену али ми ћемо искористити шансу ако нам се укаже", рекао је Вујошевић на конференцији за медије.

У досадашњем току сезоне црвено-бели су добили сва три дуела са Партизаном, два у Јадранској лиги и један у купу Радивоја Кораћа.

"Звезда је ове године направила значајан искорак у правцу опоравка клуба, а има и добар буџет који је знала да искористи. Формирали су добру екипу од кошаркаша који су у пуној играчкој зрелости", подсетио је Вујошевић.

Као један од адута црно-белих Вујошевић је навео и младост свог тима.

Он је додао да је наступ капитена Владимира Лучића и даље под знаком питања због повреде.

"Лучић још није тренирао, али сваки дан му је боље. Ако буде у саставу сутра увече, сигурно да неће моћи да пружи максимум. Упркос свему, не искључујем могућност да сутра одиграмо добро и дођемо до резултата", казао је Вујошевић.

Партизан је одбио понуду Црвене звезде да за сутрашњу утакмицу узме 400 улазница за своје навијаче.

"Управа клуба је донела одлуку о томе, сматрам да још није дошло време за то да навијачи оба клуба присуствују утакмицама. Желим да захвалим Звезди на пристојној понуди и гесту добре воље. Ми желимо чисту ситуацију, да целе сезоне буду иста правила и да постоји реципроцитет у подели карата", сматра Вујошевић.

Вујошевић је рекао да не очекује да га навијачи Звезде вређају више него што је то уобичајено у дуелима београдских ривала.

Утакмица 2. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Партизана игра се сутра у хали Пионир од 21 сат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару