Читај ми!

Дерби важан али не одлучујући

Пред дерби сустрет са Партизаном у другом колу Суперлиге, тренер кошаркаша Црвене Звезде Влада Вукоичић рекао је да тај меч није одлучујући, али јесте важан за коначан пласман у такмичењу које жели да освоји.

Тренер Црвене звезде Влада Вукоичић рекао је да сутрашња утакмица против Партизана у другом колу кошаркашке Суперлиге није одлучујућа, али да је једна од оних које могу да утичу на расплет. 

"Почетак је лиге, нећу да кажем да је ово одлучујућа утакмица, aли је свакако једна од оних које могу много тога да промене. Ако желимо да остваримо бољи скор и предност домаћег терена, морамо да будемо бољи у међусобним сусретима", рекао је Вукоичић новинарима
у Београду.

Звезда је ове сезоне победила Партизан два пута у Јадранској лиги, као и у финалу Купа.

"Домаћи терен и скор од 3:0 стављају бреме фаворита на мој тим, али ми знамо да се све то брише кад се изађе на терен. Партизан је показао да та његова младост постаје предност и да сазревање и стечено искуство дају резултате. То им и омогућава да играју брзо, са много трчања и много скокова", рекао је Вукоичић.

Тренер Звезде казао је и да његова екипа има својих предности, као и да ће покушати да их искористи.

"Наравно, имамо и ми својих квалитета и својих предности и треба сутра да их искористимо, као и да прихватимо модел са трчањем и скоковима, који је заштитни знак Партизана не само у овој сезони, већ у протеклој деценији", рекао је Вукоичић.

Суперлига доноси само пласман у Јадранску лигу, али не у европска такмичења, због чега је домаће такмичење много изгубило на вредности код љубитеља кошарке, али је Вукоичић рекао да то није случај у његовом тиму.

"Дерби увек носи одређене тензије и мотивацију, али чини ми се да је све ово што се дешавало у претходном такмичењу на папиру мало смањило тензије, како позитивне тако и негативне, и нервозу. Ово је, међутим, једино такмичење које доноси проходност у Јадранску лигу.
Ми хоћемо да побеђујемо и желимо да освојимо тај трофеј који се већ ко зна колико година чека на Малом Калемегдану", рекао је Вукоичић.

Организовани навијачи Звезде нису долазили на утакмице Јадранске лиге, али јесу на европска такмичења, што је некад оптеретило Звездине кошаркаше.

"Истина је да се играчи на европским утакмицама, против Уникса и Галатасараја на пример, нису навикли и да смо можда скупо платили цену тога, али мислим да смо научили своје лекције и не очекујем да ће то сутра бити проблем. Ја, међутим, не раздвајам навијаче и све
их позивам да дођу на утакмицу", рекао је Вукоичић.

У тиму Звезде Предраг Самарџиски је болестан, али су осим њега сви здрави и спремни за утакмицу која се игра у среду од 21.00.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару