Читај ми!

Евролига: Стоп за Игокеу

Руководство кошаркашке Евролиге саопштило је да је са челницима Јадранске лиге постигнут договор да победник лигашког дела регионалног такмичења, само ове сезоне, иде директно у елиту, али под условом да испуњава услове за Б лиценцу, док ће у супротном важити правила најјачег такмичења, која предност дају коначном пласману.

То практично значи да Игокеа, која се три кола пре краја налази на лидерској позицији, не може одмах у елитно такмичење, него само у случају да освоји трофеј на финалном турниру.

Са друге стране, уколико Црвена звезда буде најбоља у лигашком делу, обезбедиће директан пласман у Евролигу, јер испуњава услове за Б лиценцу.

Такође, уколико би Игокеа или Раднички из Крагујевца освојили титулу на Јадрану, играли би у Евролиги, али би домаћини морали да буду у неком другом граду.

Подсетимо, критеријуми за Б лиценцу су следећи: дворана од најмање 5.000 гледалаца, удаљеност од најближег међународног аеродрома до 100 километара, минимум два хотела са четири звездице, као и да је град пријављен за Јадранску лигу.

У сваком случају, из Јадранске лиге две екипе иду директно у Евролигу, а једна у квалификације. Три кола пре краја Игокеа има победу више и бољи међусобни скор од Црвене звезде.

Председник Евролиге Ђорди Бертомеу истакао је да је пронађено решење које штити спортске интересе.

"Са оваквим договором сваки клуб зна шта ће се догађати од сада до краја сезоне 2012/2013, укључујући и фајнал фор", рекао је Бертомео.

Председник Јадранске лиге Радован Лорбек истакао је да је веома срећан и захвалан Евролиги на разумевању.

"Склопили смо уговор који је важан за све клубове у нашем региону. Према том уговору, дозвољава се учешће клубовима да се из Јадранске лиге квалификују у Евролигу, и ако тренутно не испуњавају минимум услова. Они би у наредној сезони морали да играју у другом граду и хали", рекао је Лорбек.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару