Читај ми!

Рекорди Спарса

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге Сан Антонио је на гостовању савладао Финикс са 97:87. У екипи Спарса шест играча постигли су двоцифрен број поена и остварили најбољи клупски рекорд у НБА лиги од 45 победа и 13 пораза.

Кошаркаши Сан Антонија победили су на гостовању Финикс са 97:87 и остварили најбољи клупски рекорд у НБА лиги од 45 победа и 13 пораза.

У екипи Спарса шест играча постигли су двоцифрен број поена, а Пети Милс и Кави Леонард били су најефикаснији са по 16. Тијаго Сплитер убацио је 14, а по 12 су додали Борис Дијао и Ману Ђинобили.

Марцин Гортат био је најефикаснији у екипи Финикса, која је изгубила од Сан Антонија шести пут узастопно, односно девети пут у последњих 10 утакмица. Луис Скола додао је 15, а Горан Драгић "дабл дабл" учинак од 10 поена и 11 асистенција.

Резултатска неизвесност у дуелу најуспешнијег тима досадашњег дела шампионата (Сан Антонио) и најслабијег у Западној конференцији (Финикс) трајала је само у првих 12 минута које је Финикс решио у своју корист - 21:19.

Иако без првог плејмејкера Тонија Паркера, којег је тренер Грег Поповић "одмарао" у овом сусрету, ствари су почеле да се кристалишу у другој четвртини. Сан Антонио је ту деоницу добио са 35:19 и већ тада трасирао пут ка 45. победи у првенству.

Тиму из Аризоне ово је једна од слабијих сезона последњих година пошто је у досадашњем делу шампионата остварио тек 18 победа, уз 39 пораза.

Кошаркаши Мајамија победили су Кливленд са 109:105 и остварили 11. узастопну победу у НБА лиги.

Најбољи у екипи Мајамија био је Леброн Џејмс са 28 поена и осам асистенција. Двејн Вејд постигао је 24 поена, од којих 11 у последњих пет минута, а додао је пет скокова и шест асистенција.

Мајами је почетком другог полувремена имао 22 поена предности, али је у наставку Кливленд преокренуо и пет минута пре краја утакмице повео са осам разлике, 97:89.

У последњим минутима Вејд је преузео одговорност и уз Џејмса успео да врати предност Мајамију, коју су домаћи успели да сачувају до краја.

У победи су учествовали и Марио Чалмерс са 16, Шејн Батлер са 14 и Реј Ален са 11 поена.

Дион Вејтерс постигао је 26 поена за Кавалирсе, Си Џеј Мајлс додао је 19, а Кајр Ирвинг 17 поена.

Кошаркаши Њујорка победили су Филаделфију са 99:93 и прекинули низ од четири пораза. Кармело Ентони постигао је 29 поена, уз седам скокова, а Амаре Стодемајер додао је 22 поена.

У екипи Филаделфије, која је изгубила осму узастопну утакмицу на гостовањима, Џру Холидеј био је најбољи са 30 поена, пет скокова и пет асистенција.

Кошаркаши Лос Андјелес Лејкерса победили су Далас са 103:99, а утакмицу је обележио шутерски дуел Кобија Брајанта и Дирка Новицког.

Брајант је постигао 38 поена уз 12 скокова и седам асистенција, док је Новицки убацио 30 поена за Далас и имао 13 скокова.

Оклахома је победила Чикаго са 102:72, док је Мемфис победио Бруклин са 76:72 и забележио седму узастопну победу.

Портланд је победио Бостон са 92:86 и прекинуо низ од седам пораза, Голден Стејт је био бољи од Минесоте са 100:99, док је Њу Орлеанс победио Сакраменто са 110:95.

Резултати:

Далас - Л.А: Лејкерс 99:103

Мајами - Кливленд 109:105

Минесота - Голден Стејт 99:100

Њујорк - Филаделфија 99:93

Бруклин - Мемфис 72:76

Финикс - Сан Антонио 87:97

Портланд - Бостон 92:86 и

Оклахома - Чикаго 102:72

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару