Билић: Нема промена око пласмана у Евролигу

Две најбоље екипе из сезоне 2012/2013 ће играти у Евролиги - победник 'фајнал фора' и првопласирана екипа из регуларног дела такмичења, рекао је директор Јадранске лиге Јосип Билић, демантујући извештавање појединих медија да је промењен начин пласмана у елитно такмичење.

Директор Јадранске лиге задужен за такмичење Јосип Билић рекао је да ће та лига поштовати пропозиције свог такмичења према којима ће победник завршног турнира и првопласирани из регуларног дела такмичења изборити право учешха у Евролиги.

"То што пишу поједини медији је нетачно, јер није по пропозицијама такмичења у Јадранској лиги. Две најбоље екипе из сезоне 2012/2013 ће играти у Евролиги - победник 'фајнал фора' и првопласирана екипа из регуларног дела такмичења", рекао је Билић.

Поједини медији пренели су да ће, према прописима Евролиге, у најелитнијем европском такмичењу из Јадранске лиге играти финалисти завршног турнира.

"Нетачно је то шта је тај новинар разумео или није разумео... То су произвољна тумачења. Јадранска лига одлучује о учесницима Евролиге", рекао је Билић. Билић је указао на пропозиције такмичења у регионалној лиги.

"Јадранска лига се игра из два дела, први је лигашки, други је завршни турнир. Прве четири екипе играће на 'фајнал фору', победник турнира играће у Евролиги, као и првопласирана екипа из регуларног дела. На пример, ако Игокеа задржи прво место и освоји титулу, онда ће поред ње у Евролигу ићи другопласирани тим регуларног дела, а како тренутно ствари стоје, то је Црвена звезда", рекао је Билић.

"Онда би у квалификације ишла трећепласирана екипа из регуларног дела такмичења, а не неко са завршног турнира. 'Фајнал фор' се игра само за првака, таква су правила", додао је директор Јадранске лиге задужен за такмичење.

Билић је рекао да ће управа Јадранске лиге за недељу дана одлучити где ће се одржати "фајнал фор".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару