Читај ми!

Партизан није био бољи

Најкориснији играч финалне серије Суперлиге Србије, Омар Томас сматра да Партизан није играо боље у последњој утакмици финала плеј-офа. Ни он није могао да верује да ће доживети утакмицу каква је била у Железнику.

"Имали смо вођство у финишу, али су нас скупо коштале изгубљене лопте, премда смо и даље имали шансу. Тројка броја седам, Душана Кецмана, је била јако значајна, а Доминик Џејмс нам је дефинитивно забио нож у срце. Не мислим да су играли боље, само да су у правом тренутку боље извршавали задатке", рекао је Томас.

"Утакмица је била луда, али и опасна, такође, зато што је било тако вруће и без ваздуха. Али и некако је било забавно. Ова утакмица је била луда, ово сам гледао само на филмовима, нисам веровато да тако нешто постоји у стварности", казао је Томас.

Амерички интернационалац рекао је да је српска кошарка била боља него што је очекивао, и битно другачија него што је навикао.

"Стил игре је битно другачији. Партизан је Партизан. Ако играте добро против њега, играћете добро против било кога у Евролиги. Кошарка у Србији је боља него што сам очекивао. Играње у Суперлиги је било теже него што сам очекивао, ја сам само мислио о Партизану, а не о другима. Мислим да се остали тимови дижу на ниво Партизана", рекао је Томас.

Он је казао да не зна какви су му планови за убудуће-јер то зависи од Црвене звезде.

"Морамо да разговарамо прво. Занима ме какви су планови клуба - да ли желе само да опстану у Јадранској лиги или да се боре за трофеј. Видећемо. Нисам још ниста менаџером разговарао, а ни са тренером", рекао је Томас.

Рад са једним од најбољих европских тренера Светиславом Пешићем био је сасвим ново и захтевно искуство за Томаса. Прва реакција после питања о сарадњи са "Каријем" била је искрени смех.

"...Када сам дошао било је јако тешко и ваљда сам схватио да је истина све што се причало о њему. Физички можда не би било толико тешко да нисам имао пет месеци паузе...Пешић је другачији. Изазован је и захтеван. Ако играте добро и физички сте спремни, претпостављам да је лако са њим, али после пет месеци паузе...Одличан је тренер, али је и тврд. Он је један тежак Ес-Оу-Би (Скраћеница од С.О.Б. - сон оф а бич, кучкин син, што је на енглеском непогрдна одредница за људе тешког карактера.)

Томас је казао и да је погледао све епизоде телевизијске серије "Доушници" у којој један од најупечатљивијих ликова има исто име као и он - Омар, и пред којим људи беже и вичу за узбуну да он долази.

"О, да. Гледао сам 'Вајер' и могу да кажем да је то једна од најбољих телевизијских серија икад, али не могу да кажем да људи беже испред мене и вичцу 'Иде Омар', рекао је уз широк осмех амерички интернационалац.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару