Читај ми!

Одбрана је кључ

Тренер кошаркаша Црвене звезде Светислав Пешић рекао је да његов тим не сме да понови игру из претходног меча финалне серије плеј-офа уколико жели да избори мајисторицу.

Партизан је у уторак победио са 78:72, повео са 2:1 и дошао надомак освајања 11 узастопне шампионске титуле.

"Не желимо да поновимо последњу утакмицу, када нисмо имали иницијативу, него смо само реаговали на њихове акције. Очекујем другачији прилаз, када је тако можемо да подижемо ритам и диктирамо темпо утакмице", рекао је Пешић новинарима на Малом Калемегдану.

Он је додао да је Звезда приказала право лице тек кад се многима учинило да је утакмица завршена, јер је противник у једном тренутку повео са 17 поена разлике..

"Не може да се игра против тако јаке екипе без одбране, уз стално повлачење. Превише смо се бавили противником и дешавањима ван терена. Сигуран сам да ће играчи дати максимум и победити. Имамо шансу, играмо све боље и мислим да ће то бити довољно за тријумф", поручио је Пешић.

Пешић је рекао да му више одговара да се игра у Пиониру, где је Звезда имала сјајну подршку навијача, али да тим мора да се привикне на новонасталу ситуацију и извуче максимум у Железнику.

Звездин тренер  рекао је да се у игри црно-белих не осећа одсуство центра Рашка Катића.

"Партизан има толико квалитетних играча, чак и међу оним момцима који нису у конкуренцији за први тим. Они могу да победе на различите начине, јер имају велики број квалитетних кошаркаша, посебно Мачвана и Радуљицу, који су посебно мотивисани против нас, иако смо ми Звезда, а не ФМП. Они су јак тандем. Не кажем да Катић није важан играч за црно-беле, али плеј-оф је и не игра се превише утакмица", рекао је Пешић.

Четврта утакмица финалне серије плеј-офа Црвена звезда - Партизан игра се у петак од 20 часова у хали у Железнику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару