Читај ми!

Дуда и седам дебитаната

Седам дебитаната конкурисаће за квалификационе мечеве за наредно Европско првенство у Словенији. Селектор Душан Ивковић саопштио je списак 24 кандидата и навео да су циљеви репрезентације и пласман на континентални шампионат и промоција младих играча.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је да су два основна циља у наредном периоду пласман на Европско првенство у Словенији и промоција младих играча кроз квалификације за то такмичење.

"Носиоци игре националног тима су мање више непромењени, а имамо и седам дебитаната. Први и основи циљ је пласман на ЕП, а верујем да играчи неће имати проблема са мотивацијом у квалификацијама. То такмичење нећемо да схватимо олако, циљ ће нам бити и афирмација младих играча који су у млађим категоријама имали добре резултате", рекао је Ивковић новинарима у Кући кошарке.

Он је признао да, гледајући протекли четворгодишњи период, нису сви напредовали као што се очекивало.

"Све је кренуло узлазном путањом, али сада у односу на 2008/2009. имамо мало играча који су носиоци у својим клубовима", рекао је Ивковић.

Међу дебитантима нашли су се Анђушић, Недовић, Јарамаз, Милутиновић, Лучић, Мусли и Раковић.

Српски селектор навео je да је било планирано да на списак буду увршћени Василије Мицић и Владимир Мицов, али да су отпали због тешких повреда. На списку нема ни Уроша Трипковића, који је у процесу опоравка од повреде.

"Изашли смо сад са списком како би у случају евентуалних повреда наша лекарска комисија имала времена да реагује. Већ сада има назнака код Величковића да би могло да буде проблема око повреде. Списак ћу скратити 25. јуна када ће бити познат и коначни састав стручног штаба репрезентације", рекао је Ивковић и додао да ће 4. јула саопштити коначан списак играча за квалификације.

Србија се налази у квалификационој групи А заједно са селекцијама Естоније, Словачке, Црне Горе, Израела и Исланда, а први меч одиграће 14. августа на Исланду.

Потпредседник Кoшаркашког савеза Србије Дејан Бодирога најавио је да ће национални тим против Израела и Црне Горе играти у Београдској арени, док ће преостала три меча у Србији градови домаћини бити Нови Сад, Ниш и Зрењанин.

Планирано је и да репрезентација одигра један турнир у Љубљани и Београду, као и пријатељску утакмицу са Украјином у Бањалуци. Окупљање играча заказано је за 9. јул у Београду.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару