Читај ми!

У дербију ништа ново

Ни после петог међусобног сусрета ове сезоне црвено-бели нису успели да савладају вечитог ривала. Звезда је имала велику прилику да коначно победи лидера Суперлиге и десетоструког узастопног шампиона, али је грешкама отишла у пораз. Партизан је славио након продужетка 83:78.

Кошаркаши Партизана победили су вечерас у Пиониру екипу Црвене звезде са 83:78 после продужетка (17:12, 11:18, 24:23, 15:14 - 16:11), у дерби утакмици 12. кола Суперлиге Србије.

Ни после петог међусобног сусрета ове сезоне црвено-бели нису успели да савладају вечитог ривала, који је после вечерашњег успеха на корак од прве позиције у плеј-офу. Изабраници Светислава Пешића били су никад ближи победи, али константно играње у Евролиги и доминација на овим просторима омогућили су црно-белима да тријумфују у неизвесном и узбудљибом мечу.

Иако се очекивало да ће победника одлучити дуел центарске линије, Радуљице и Катића с једне, и Петра Поповића с друге стране, пресудио је плејмејкер црно-белих Доминик Џејмс.

Минут пре краја и минималног вођства Звезде (66:65) Џејмс је најпре украо лопту Бојану Поповићу, а затим и изборио фаул у нападу. Могао је амерички плејмејкер да донесе победу црно-белима у регуларном делу, али је у последњем нападу био непрецизан, па је питање победника одлучивало додатних пет минута.

Кључне тројке у продужетку постигли су најискуснији у Партизану, капитен Петар Божић 90 секунди пре краја, а затим и Душан Кецман, који је погодио за 81:75.

Предвођен подршком публике и расположеним Томасом, тим Звезде је шест минута до краја стигао до, у овако тврдој утакмици, великх плус пет (60:55). Били су тада црвено-бели на прагу победе, али је госте у игру вратио Лучић.

Центар Звезде Петар Поповић одлично је почео, доминирао је под кошем и био нерешива енигам за противника. Међутим, због проблема са личним грешкама преселио се на клупу, што су гости искористили и полако преузимали превласт у рекету.

Кошаркаши Партизана доминирали су у скоку, посебно офанзивном (6-0), али им то није помогло, пошто су промашивали у шуту за три поена (1/10), па је настављена велика борба и игра кош за кош до самог краја.

Најефикаснији код победника био је Мачван са 21, Лучић и Џејмс додали су по 14 поена. У тиму Звезде истакао се Томас са 25 и Миле лић са 18 поена.

У претпоследњем колу Суперлиге Партизан у петак дочекује новосадску Војводину, док Црвена звезда дан касније гостује екипи Радничког ФМП.

Одиграно раније вечерас:

Хемофарм - Раднички Београд 95:94 (29:23, 21:26, 24:21, 21:24)
Раднички Крагујевац - Раднички ФМП 77:69 (21:18, 19:11, 15:17, 22:23)
Сутра од 20 сати у Новом Саду састају се Војводина и Мега Визура.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару