Читај ми!

Дуда и хероји са Пиреја

Атињани европски прваци после драматичне победе над Московљанима. Кошаркаши Олимпијакоса освојили су титулу првака Европе пошто су у Истанбулу, у финалној утакмици завршног турнира Евролиге, савладали екипу ЦСКА са 62:61 (7:10, 13:24, 20:19, 22:8).

Олимпијакос се после драматичне завршнице домогао друге титуле континенталног шампиона, након што је, предвођен садашњим тренером Душаном Ивковићем, тријумфовао 1997. године. Кош за славље постигао је Јоргос Принтезис 0,7 секунди пре краја сусрета секунди сусрета.

Најефикаснији у победничком тиму био је Костас Папаниколау са 18 поена, док је Василис Спанулис постигао 15. ЦСКА је предводио Милош Теодосић са 15 поена, док је Ненад Крстић завршио утакмицу са 11 поена.

Олимпијакос је у првој четвртини водио са 5:2, а после тога је ЦСКА водио све до последње четвртине, у једном тренутку и са 19 поена разлике. Московљани су пред крај треће четвртине водили 53:34, а онда је Олимпијакос кренуо у серију од укупно 14:0, и у четвртој четвртини повео.

До средине треће четвртине све поене за Олимпијакос постигла су тројица играча, али је преокрет направљен без најбољег играча "црвено-белих" Спанулиса. Теодосић је у другом полувремену постигао само четири поена и имао је пет изгубљених лопти. Он је са три узастопне тројке у првом полувремену направио разлику.

Потпуни повратак Олимпијакоса у последњих 10 минута наговестио је српски репрезентативац Марко Кешељ, који је постигао тројку за само "минус пет", 53:48.

После серије грешака и размењених поена, Принтезис је постигао тројку којом је Олимпијакос пришао на само два поена заостатка 60:58. Теодосић је онда промашио једно бацање, да би Папаниколау погодио оба за само поен заостатка.

Само девет секунди пре краја фаулиран је искусни Рамунас Шишкаускас, некадашњи капитен репрезентације Литваније, који је потпуно неочекивано промашио оба пенала и дао Олимпијакосу последњи напад.

Тренер ЦСКА Јонас Казлаускас одлучио се да брани последњи напад. Лопту је на противничку половину превео Спанулис, а када су га Московљани удвојили, додао је лопту Принтезису под кошем, који је из наскока дао кош за победу.

После тога је уследило велико славље Олимпијакоса, а неки од грчких навијача ушли су на терен.

Фаворизовани ЦСКА остао је са шест освојених титула, а последњи пут победио је 2008. године. Треће место на завршном турниру заузела је Барселона победивши досадашњег првака, атински Панатинаикос са 74:69 (21:20, 27:17, 10:15, 16:17).

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару