Лејкерсима "мајсторица"

Лејкерси су још једном показали да су најбољи када је најтеже. У мајсторици против Денвера тим из Лос Анђелеса тријумфовао је на свом паркету са 96:87. Јунак победе је Пау Гасол који је постигао 23 поена уз 17 скокова. Бостон је дошао до прве победе над Филаделфијом у полуфиналу Истока. Јунак меча Раџон Рондо који је укњижио трипл-дабл.

Лос Анђелес Лејкерси пласирали су се у полуфинале плеј офа Западне конференције пошто су у "мајсторици", одиграној у Стејплс центру, савладали Денвер са 96:87.

Неизвесна серија, у којој је одиграно свих седам утакмица, завршена је на задовољство 19.000 гледалаца у дворани који су листом навијали за Лејкерсе.

Централна фигура сусрета био је шпански ас Пау Гасол који је, уз 23 коша, имао чак 17 скокова, шест асистенција и четири "рампе".

Ништа мање запажен није био ни Бајнам са, такодје, "дабл-дабл" учинком: 16 поена уз 18 ухваћених лопти. Изненађење за све у дворани, ипак је био Стив Блејк који је у победи "језераша" учествовао са 18 кошева, при чему је погодио пет "тројки" из шест покушаја.

Први ас Лејкерса Коби Брајант утакмицу је завршио са 16 поена и осам асистенција.

У пораженом Денверу "одскочили" су Тај Лосон и Ал Херингтон са по 24 коша.

Противник Лејкерсима у полуфиналној серији Запада, у којој се такодје игра до четири победе, биће Оклахома.

Други полуфинални пар знаће се вечерас после "мајсторице" у којој се састају Мемфис и Л.А. Клиперс. Победник тог дуела у полуфиналу ће се супротставити Сан Антонију.

На Источној обали Бостон Селтикси су добро отворили полуфиналну серију против Филаделфије победивши резултатом 92:91, после чега су повели са 1:0 у серији.

Овакав епилог мало ко је предвидео почетком последње деонице када је Филаделфија стекла "вишак" од десет поена - 77:67. Серијом 12:3, међутим, Бостон се врло брзо "вратио" у игру да би противника потпуно дотукао у завршници новом "мини-серијом" (7:0) и вођством 90:84 које није испуштао до краја.

Најзаслужнији за победу "Келта" били су Кевин Гарнет и Раџон Рондо. Први је, уз 29 кошева имао 11 скокова и три "рампе", док је Рондо утакмицу завршио 8. "трипл-даблом" у плеј офу: 13 поена, чак 17 асистенција и 12 ухваћених лопти.

У пораженој Филаделфији предњачио је Андре Игуодала са 19 кошева, шест асистенција и исто толико скокова. Одличан је био и Еван Тарнер са 16 поена и десет ухваћених лопти.

Наредна утакмица, такодје у Бостону, игра се у ноћи између понедељка и уторка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару