Краљ поново и МВП

Леброн Џејмс нови је МВП најквалитетније кошаркашке лиге света. Кошаркаш Мајамија, који и ове сезоне игра феноменално, тиме је иза себе оставио Дјурента, Пола и Брајанта. Сањао сам о томе да постанем најбољи кошаркаш НБА лиге. Никада нисам сањао да ћу радити овакве ствари на овако високом нивоу. Али то сам ја, и то се дешава, и то је сјајно, изјавио је Краљ Џејмс.

Кошаркаш Мајами хита Леброн Џејмс добио је награду за МВП играча НБА лиге за сезону 2011-2012.

Ово је треће признање ове врсте за Краља Џејмса у претходне четири године, чиме је само учврстио своје место као једног од најбољих играча у историји игре.

Џејмс је тако стао раме уз раме са таквим именима као што су Карим Абдул-Џабар, Мајкл Џордан, Бил Расел, Вилт Чембрлен, Лери Бирд и Меџик Џонсон, који су освајали ово признање најмање три пута.

„Сањао сам о томе да постанем најбољи кошаркаш НБА лиге. Никада нисам сањао да ћу радити овакве ствари на овако високом нивоу. Али то сам ја, и то се дешава, и то је сјајно", изјавио је Џејмс на националној телевизији, на изразит оемотиван начин.

Ово је први пут да Џејмс награду осваја као део Бич бојса. Претходно је то чинио као члан Кливленда.

Џејмс је у овој, скраћеној сезони, у просеку бележио 27 поена, осам скокова и шест асистенција.

Џејмс је иза себе оставио Кевина Дјурента, коме за утеху остаје чињеница да је трећу годину за редом први стрелац најбоље кошаркашке лиге света.

Крис Пол је завршио на трећој позицији, док је Коби Брајант остао четврти.

Џејмс, као што је познато, индивидуалним признањима није успео да придода, барем за сада, у шампионски прстен.

Међутим, ове године чини се да никада није био ближи том циљу, посебно када се имају у виду резултати уводне рунде плеј-офа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару