Читај ми!

Бостон избацио Атланту

Кошаркаши Бостон Селтикса савладали су на свом терену Атланту Хоукс са 83:80 и укупним резултатом 4:2 у победама пласирали се у полуфинале плеј-офа Источне конференције НБА лиге где ће играти против Филаделфије. Денвер изборио мајсторицу против Лејкерса.

Противник Бостону у полуфиналној серији у којој ће се, такође, играти до четири победе биће Филаделфија која је са 4:2 савладала најуспешнији тим лигашког дела шампионата на Истоку, Чикаго Булс.

Средином последње деонице меча у Бостону мало ко је претпостављао да ће завршница бити неизвесна. Домаћин је водио са 74:65 и очекивала се рутинска победа Бостона. Уследила је, међутим, серија Атланте 11:3 која је атмосферу на терену, али и на трибинама, довела до усијања.

Расплет је почео 30 секунди пре краја када је Кевин Гарнет довео "Келте" у вођство 80:79. Џош Смит је на супротној страни "продао" напад Атланте непрецизним шутем, да би Реј Ален у контранападу изнудио фаул. Погодио је, међутим, само једно слободно бацање за вођство Бостона 81:79.

Само једном прецизан са линије "пенала" био је и Ал Хорфорд који је три секунде пре истека времена смањио предност Бостона на 81:80.

Тачку на четвртфиналну серију, опет са "пенала", ставио је Пол Пирс само осам десетинки касније искористивши оба за коначних 83:80, односно 4:2 у победама за Бостон.

Са 28 кошева и 14 скокова Гарнет је апсолутно заслужио епитет најкориснијег актера сусрета (МВП), а врло запажену ролу одиграо је и Пирс чији је учинак износио 18 поена, седам ухваћених лопти и пет асистенција.

У пораженој Атланти "одскочио" је Џос Смит са 18 кошева и девет скокова. Александар Павловић и Владимир Радмановић били су само "посматрачи" ове неизвесне утакмице.

За разлику од мечевае у Филаделфији и Бостону, где се победник није знао до самог краја, дуел у Денверу у којем је домаћин савладао Лејкерсе са 113:96, резултатска неизвесност је отклоњена још у трећој деоници. Уочи последњих 12 минута Денвер је имао 22 поена предност (90:68) и оба тима су само "отаљавала" посао у четвртој четвртини.

Овом победом Денвер је изједначио укупни резултат на 3:3 и после 18 година дочекао нову "мајсторицу" у плеј-офу. Последњи пут то му се догодило 1994, када је у полуфиналу Конференције изгубио од Јуте са 4:3.

Са 32 поена најзаслужнији за победу Денвера био је Тај Лосон. Само кош мање убацио је Коби Брајант на супротној страни, иако је имао великих стомачних проблема током меча.

Подбацио је, међутим, Шпанац Пау Гасол који је утакмицу завршио са три поена и исто толико скокова, при чему је из игре погодио само једном из десет покушаја.

Ко ће од два тима "путовати" у полуфинале плеј-офа Западне конференције знаће се у ноћи између суботе и недеље у Лос Анђелесу где ће бити одиграна "мајсторица".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару