Зовите ме др Шек

Шакил О'Нил изгледа може све. Једна од најимпозантнијих кошаркашких каријера допуњена је, чини се, подједнако успешном академском каријером. Шакил О'Нил званично је постао доктор наука, али ни то није све. Популарни Шек сада жели да постане дипломирани правник.

Четвороструки NBA шампион и један од најбољих кошаркаша у историји игре Шакил О'Нил један је од најупечатљивијих примера да спорт и образовање, ипак, могу да иду руку под руку.

Популарни и увек занимљиви Шек докторирао је на Бери универзитету у Мајамију.

На церемонији, као израз поштовања и велике радости и поноса, O'Нил је подигао једног од професора у ваздух.

А све је почело обећањем које је дао својим родитељима након што је напустио Луизијана стејт универзитет година дана пре самог дипломирања како би изашао на драфт. Те, 1992. године, као првог пика на драфти узабрао га је Орландо меџик. Остало је, како се често каже, историја.

Обећање се састојало у томе да ће, и поред свега, зарадити своју диплому. То је и учинио, за време своје играчке каријере коју је провео у Орланду, Лос Анђелесу, Мајамију, Финиксу, Кливленду и Бостону.

Није се зауставио на томе, прво је уследио мастер и сада, као шлаг на торти, стигао је доктората.

„Обећао сам својим родитељима да ћу ово урадити. Јако сам желео да ово урадим, желео сам стално да напредујем", истакао је увек насмејани О'Нил.

Све ово добија на значају када се има у виду повлашћен положај спортиста, оних врхунских, у Сједињеним Државама, што они најчешће злоупотребљавају.

Докторска теза О'Нила заснива се на вредности и улози смеха и хумора у лидерству и доношењу одлука. Слажу се многи, у потпуности у склади са карактером овог симпатичног џина.

Али О'Нил није готов.

Следећи циљ је дипломирање на правима, па и не чуди карактеризација О'Нила у америчким медијама, који су га описали као особу која „је инспирација за људе широм планете, чија јасна тенденција да се одупире друштвеним и сваким другим стегама вреди више од свих прстенова на његовим прстима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару