Даме и господо, Бруклин нетси!

Од понедељка, Њу Џерси нетси и званично су део историје. Исправљена је неправда стара 55 година, и након одласка бејзбол екипе Доџерса, Бруклин коначно поново добија спортску франшизу. Представљени нови лого и боје клуба. Наредне сезоне,циљ је плејоф, изјавио тренер Ејвери Џонсон.

"Здраво, Бруклине! Дуго сам чекао да кажем то. Јако је узбудљиво". Овим речима се обратио јавности центар Брук Лопез, у спортској продавници која се налази тачно преко пута новог дома Нетса, Барклиз центра, који би у скоријем року требало да буде завршен.

Кошаркашки клуб Бруклин нетс и званично је у понедељак почео са радом у својству фирме, односно предузећа, а јавности је презентован нови лого, као и нове боје тима, црно-беле.

Осим Лопеза, догађају су присуствовали и тренер Ејвери Џонсон, генерални менаџер Били Кинг, мањински власник Брус Ретнер, и наравно главни иницијатор пресељења Нетса из Њу Џерсија, уједно и председник округа Бруклин, Марти Марковиц.

"Данас је велики дан за Бруклин. Прошла је деценија од када сам почео да разговарам са Мартијем о овоме. Требало нам је десет година, али смо сада званично Бруклин нетси", изјавио је Ретнер.

Он се суочавао са како правним тако и медијским отпором збо жеље да изгради нову арену и пресели тим који је купио 2004. године.

 "Даме и господо, клетва О'Малијевих од данас званично више не постоји", није искористио Ретнер да спомене.

Породица О'Мали контролисала је бејзбол тим Бруклин Доџерс у периоду од 1950. до 1998. године. Тим су преселили у Лос Анџелес 1957. године.

Нетси су део спортске сцене Њу Џерсија од 1977. године, а пресељењем преко реке Хадсон оставили су и своје црвене, беле и плаве боје.

Нетси ће бити једини тим у NBA лиги чије ће основне боје бити црна и бела. Грб франшизе сада је у облику штита на коме пише "Нетс" изнад кошаркашке лопте на којо је написано велико слово "Б".

Управа тима објавила је да је лого био идеја мањинског власника, репера Џеј-Зија, који стоји иза одлуке да с епромене и тимске боје. Он је, наводно, био инспирисан знацима из подземне железнице из 1957. године.

Нетси се надају да ће им пресељење донети и више среће у резултатском смислу, јер је ово франшиза која никада није стигла до шампионског прстена, а два пута су играли у великом финалу, 2002. и 2003. године. Ову сјајну генерацију предводио је Џејсон Кид.

Нетси нису стигли до плејофа већ пет година. Клуб је 2009. године купио руски милијардер Михаил Прохоров, а у истој сезони Нетси су изгубили 70 утакмица.

"Надамо се да ћемо у ово добанаредне године бити на прес турнеји поводом почетка плејофа 2013. године", изјавио је тренер Џонсон, чији су Нетси ове године сезону завршили са 22 победе, и дупло више пораза.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару