Читај ми!

Време за фајналфор

Фајналфор регионалне лиге игра се овог викенда у Тел Авиву. Макаби апсолутни фаворит, очекује се Партизан у финалу. Од 17.45 црно-бели против Цедевите, од 20.15 Макаби против Будућности.

Тренер кошаркаша Партизана Влада Јовановић рекао је да су црно-бели пласманом на завршни турнир Јадранске лиге већ остварили примарни циљ, али да се ту неће зауставити.

"Ми сваке године озбиљно приступамо Јадранској лиги, која је сваке година све тежа, обзиром на велике амбиције бројних клубова. Нама је један од примарних циљева у години пласман на завршни турнир", изјавио је Јовановић у Тел Авиву, где сутра стартује "фајнал фор" регионалног такмичења.

"Чека нас једна од тежих завршница, не само зато што је ту Макаби, али то је свакако један од главних разлога. Ми смо наше примарне циљеве остварили, међутим, свакако се нећемо ту зауставити", поручио је тренер браниоца трофеја и петоструког узастопног победника Јадранске лиге.

Партизан сутра у полуфиналу завршног турнира игра од 17.45 сати против загребачке Цедевите, док се у другом мечу од 20.15 сати састају домаћин Макаби и подгоричка Будућност.

"Срећни смо што смо ове у Нокија aрени и знамо шта значи та хала у историји европске кошарке. Млад смо тим и ово треба да нам буде изазов, без притиска, али желимо да урадимо много, прво против Партизана, великог тима који је пет пута у низу освојио такмичење", рекао је тренер Цедевите Дражен Анзуловић.

Он је навео да Цедевита жели да се концентрише на прву утакмицу и пружи "колико је максимално могуће у овом тренутку".

"Имамо проблема, играћемо без Смодиша, али ћемо се потрудити да против Партизана дамо све од себе да пружимо најбољу могућу партију", нагласио је Анзуловић.

Бек Партизана Душан Кецман рекао је да су он и саиграчи искључиво фокусирани на полуфинале.

"Знамо се одлично са екипом Цедевите, ове године смо играли два меча и скор је 1:1. Ипак, учешће на овом турниру је доста специфично, тимови ће играти са много мотивације. Поштујемо сутрашњег противника, имају велике играче са значајним искуством и одличног тренера", рекао је Кецман.

"Утакмицу ће можда одлучити само детаљи. Морамо бити сконцентрисани и фокусирани, како бисмо се домогли финала", закључио је бек црно-белих, иначе "специјалиста" за финалне турнире регионалног такмичења.

Тренер домаћина Макабија Дејвид Блат пожелео је добродошлицу свим тимовима и играчима и навео да је за славни израелски клуб искуство у Јадранскуој лиги фантастично.

"Ниво игре је висок, стил игре је изазован, а начин на који смо примљени пружио нам је велико задовољсво. Људи цене кошарку, цене нас као клуб, јер играмо на спортски начин, срцем. Ово искуство је заиста било одлично, посетили смо интересантне земље у којима је кошарка заиста много цењена", рекао је Блат.

Он је оценио да "играти код куће јесте притисак".

"Сећам се да смо пре десет година изгубили финале Јадранске лиге, сада желимо то да променимо. Надамо се пуној хали и подршци наших навијача. Желим свима леп боравак у нашој дивној земљи и надам се да ће понети лепе утиске из Израела", поручио је Блат.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару