Читај ми!

Дерби, победа Партизана

Без изненађења у кошаркашком дербију. Партизан савладао екипу градског ривала Црвене звезде са 76:69 (21:19, 22:20, 12:17, 21:13), у утакмици петог кола Суперлиге Србије. Сусрет одигран пред око 4.500 гледалаца у хали Пионир.

Ништа ново у београдском кошаркашком дербију. Екипа Партизана поново је савладала Црвену звезду и доказала да је још увек квалитетнији ривал. Ипак, чињеница је да је вечерашњи меч био најнеизвеснији дуел београдских ривала у досадашњем току сезоне, пошто је питање победника решено тек у завршници.

Пет минута пре краја резултат је био 60:60, а потом су црно-бели направили серију од 8-0 и најавили нову победу. Када је Милан Мачван погодио тројку за 74:63, славље навијача Партизана могло је да почне, а црно бели су осигурали четврту победу у Суперлиги.

Екипа Светислава Пешића добро је парирала црно-белима током већег дела првог полувремена, а Партизан је тек у завршници овог дела игре дошао до вођства.

Посебно запажен у игри црвено-белих били су центар Петар Поповић и крилни играч Андрија Милутиновић. У игри Партизана осетио се недостатак поена плејмејкера Доминика Џејмса, коме је ово била најлошија партија од доласка у Београд.

У тиму Црвене звезде Београд од почетка меча био је Американац Омар Томас, који је пре неколико дана претучен у клубу Пластик.

Београдске ривале до краја регуларног дела Суперлиге очекује још један међусобни окршај, 16. маја, када ће домаћини бити црвено-бели.

Пред око 4.500 гледалаца у хали Пионир, судили су Милија Војиновић (Нови Сад), Бранислав Мрдак и Бранко Воркапић (Београд).

Партизан: Кецман, Радуљица 10, Лучић 9, Милосављевић 15, Богдановић, Катић 5, Бешовић, Чакаревић, Џејмс 4, Мачван 14, Анђушић 11, Бертанс 8.

Црвена звезда: Човић 2, Марковић 6, Илић 3, Лазић 3, Недовић 13, Лешић, Суботић, Николић, Томас 2, Милутиновић 14, Б. Поповић 8, П. Поповић 18.

Резултати 5. кола и табела:
БКК Раднички - Хемофарм 91:64
Раднички ФМП - Раднички Каргујевац 89:82
Партизан - Црвена звезда 76:69

Јуче:
Мега Визура - Војводина 80:75

Табела:
Партизан 4/1
Војводина 3/2
Црвена звезда 3/2
Раднички ФМП 3/2
БКК Раднички 3/2
Раднички Крагујевац 3/2
Хемофарм 1/4
Мега Визура 0/5

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару