Читај ми!

Један је Дијамантидис

Дијамантидис доказао да је, уз Никоса Галиса, најбољи грчки играч свих времена. Екипа Жељка Обрадовића браниће титулу шампиона Европе јер је у "мајсторици" успелао да савлада упорни Макаби 86:85 (18:20, 23:12, 21:21, 24:32). Завршни турнир Евролиге игра се у Истанбулу.

Екипа трофејног стручњака Жељка Обрадовића смогла је снаге да у одлучујућој утакмици, након исцрпљујуће борбе и права драме, избори пролаз на фајнал-фор.

Имали су домаћини на полувремену предност од девет поена (41:32), али се упорни и неугодни тим Макабија није предавао и режирао је крајње узбудљиву завршницу.Атињани су успели на свом терену да извојевају тешку победу. У једном тренутку чинило се да ће Макаби у самом финишу успети да стигне и престигне Панатинаикос. 

Најзанимљивија четвртфинална серија припала је Панатинаикосу резултатом 3:2, а Макабију остаје да жали, што у предходном мечу на свом терену није решио питање победника, пружили су шансу Атињанима, који су је на свом терену искористили и на крају заслужено путују у Истанбул.

Осам секунди пре звука сирене Израелци су изједначили резултат на 85:85 и чинило се да следе продужеци, али је на крају пресудио искусни капитен Дијамантидис. Изнудио је прекршај за слободна бацања, искористио је једно, али је потом украо лопту Бурстајну и обезбедио огромно славље Панатинаикосу и његовим бучним навијачима.

Домаћина су до победе у спектакуларној мајсторици предводили Дијамантидис са 25, Јасикевичијус са 13 и Перпероглу са девет поена, док су у редовима Макабија најефикаснији били Блу са 14 и Ленгфорд са 11 поена.

Панатинаикос је коначно разбио "проклетство парних година", јер је претходна четири пута учествовао на Фајнал фору 2005, 2007, 2009. и 2011.

ПАО ће се у полуфиналу састати са московским ЦСКА, док ће ривалски Олимпијакос за ривала имати Барселону.

Кошаркаши Панатинаикоса браниће титулу европског првака у Истанбулу од 11. до 13. маја.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару