Спремни за "кенгуре"

Легендарни тријумф над Немцима је иза нас, а "орлови" се окрећу следећем најважнијем дуелу, против репрезентације Аустралије. Селектор Антић најављује да против "кенгура" у обзир долази само победа, и да ће екипа у меч ући без икаквих калкулација.

Два дана је прошло од легендарне победе над Немцима, а три дана је остало до следећег најважнијег испита за "орлове" на Мундијалу. Утакмица последњег кола наше групе, у којој се Србија састаје са Аустралијом, одлучиће директно о нашем евентуалном пласману у други круг такмичења.

Победа над "кенгурима" води "орлове" у осмину финала, док би било који други исход значио да Антићеви изабраници зависе од резултата утакмице између Немачке и Гане.

Иако постоји могућност да и са поразом или ремијем "орлови" стигну до другог круга, секлектор Србије изричит је да га у предстојећем мечу занима само победа.

"Наша калкулација је победа. Ја сам рекао играчима да нам је победа императив, зато морамо учинити све са наше стране да припремимо утакмицу на најбољи начин", рекао је селектор Радомир Антић на конференцији за новинаре.

Када је у питању састав који би почео меч против Аусталијанаца, српски селектор истиче да је за "орлове" меч већ почео, а да ће до среде видети кога ће све ставити у екипу.

"До среде сваки појединац мора да одирга утакмицу. Код нас је утакмица почела данас. У овом тренутку говорити о мењању или немењању тима ишло би против наших заједничких интереса што свакако нећу урадити", рекао је селектор "орлова".

Када је у питању противник, Антић је нагласио да Аустралија екипа са изузетним спортским моралом, која је сјајно физички припремљена, и која ће имати велику подршку са трибина.

"Аустралија је за сада четврта репрезентација по броју претрчаних метара. И поред тога што су у две утакмице имали играча мање знали су пре свега менталном снагом и добрим кретањем да елиминишу тај заостатак. То само потврђује моју тврдњу да се ради о изузетној репрезентацији са високим спортским моралом", нагласио је Антић.

Селектор "орлова" сматра да је оптерећење за екипу чињеница да сви играчи задње линије имају по један жути картон.

"То је једна реалност којом смо суочени. Добро је што можемо да рачунамо на утакмици са повратником Луковићем, тако да нам повећава решења за следећу утакмицу", рекао је Антић.

Радомир Антић је најавио и новине када су у питању измене, па је рекао да ће играчи који треба да уђу у игру на загревање убудуће ићи са кондиционим тренером.

Последњи тренинг "орлови" ће имати у уторак у 20.15 часова, док меч против Аустралије почиње дан касније. Утакмица се игра у Нелспруиту, док ће друга два ривала у нашој групи, Немачка и Гана, утакмицу играти у исто време на стадиону у Јоханесбургу.