Први тренинг у Јужној Африци

Фудбалска репрезентација Србије одржала је први тренинг у Јоханесбургу. "Орлови" су стигли у Јужну Африку и сместили се у хотел Санисајд. Антић, у изјави за сајт ФИФЕ, рекао да ће Видић бити спреман за Гану.

Српска фудбалска репрезентација одржала је први тренинг од како су "орлови", раније данас, стигли у Јужну Африку и укупно 90. од како се Радомир Антић налази на челу српског националног тима. После 15 минута, тренинг је затворен за јавност.

Сви репрезентативци су нормално одрадили први тренинг на сјајном терену универзитетског центра у Јоханесбургу, а нико од играча и чланова стручног штаба по доласку у Јужну Африку није желео да даје изјаве медијима.

Охрабрују речи селектора Антића, који је уверен да ће један од наших најбољих фудбалера Немања Видић бити спреман за прву утакмицу на Светском купу против Гане.

"Откако се разболео Видић није тренирао, али сада му је много боље и сигуран сам да ће бити спреман за утакмицу против Гане", рекао је Антић за сајт ФИФА.

Радио-телевизија Србије ће покушати да обезбеди директне преносе конференција за новинаре које ће се, од четвртка, сваког дана одржавати у бази "орлова" у Санисајду у 12,30 часова.

Српски репрезентативци су у Јоханесбург стигли јутрос око 8 часова после петнаесточасовног лета преко Минхена, а на тренинг су отишли одмах после ручка и краћег одмора.

Репрезентативице је, у највећем граду земље у којој ће од 11. јуна до 11. јула бити одржан Мундијал, дочекала делегација Фудбалског савеза Србије на челу са председником Томиславом Караџићем и генералним секретаром Зораном Лаковићем.

Хотел "Санисајд" се налази у једном од најлепших делова Јоханесбурга, Парктауну и удаљен је око 40 километара од Преторије, односно стадиона на којем ће се Србија у мечу првог кола састати са Ганом.

Србија ће на шампионату света играти у Д групи са селекцијама Немачке, Гане и Аустралије, а први меч "бели орлови" ће одиграти 13. јуна у Преторији против изабраника Милована Рајевца.

Вечерас, српски репрезентативци присуствоваће пријему који организује амбасадор Србије у Јужној Африци Горан Вујачић.