Читај ми!

Петардом на судију

Меч шведског првенства између домаће Сирианске и АИК-а прекинут је у 20. минуту, када је помоћни судија повређен после експлозије петарде бачене са трибина. Инциденту претходио груб старт гостујућег нападача после којег је добио црвени картон.

Док председник УЕФА Мишел Платини под лупом држи Србију и земље Балкана због проблема са навијачима, можда би могао да баци поглед и на север континента, где је у "мирној" Шведској прекинут један меч домаћег првенства.

Утакмица између домеће Сирианске и АИК-а прекинут је у 20. минуту, јер је линијски судија Данијел Варнамарк погођен петардом у главу.

Инциденту је претходио напад АИК-а после којег је 21-годишњи нападач Тетех Бангура добио црвени картон, јер је нагазио голмана домаће екипе.

То је, изгледа, био знак домаћим навијачима да почну да запипају терен бакљама и петардама. Једна петарда експлодирала је поред главе линијског судије Вернамарка, којем је оштећен слух. Видевши како је прошао његов колега, главни арбитар је прекинуо меч.

За сада се не зна какава ће бити одлука поводом тог меча.

Иначе ово није први инцидент у Шведској. Недавно је и градски дерби у Стокхолму између АИК-а и Ђургардена у више наврата био прекидан због изгреда навијача.

Ако се овоме додају и чести инциденти на хокејашким мечевима, јасно је да ни у Шведској проблем насиља на трибинама није решен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи