Читај ми!

Србија близу европског квалитета

На седници Скупштине ФСС-а, којој нису присуствовали представници Црвене звезде и Војводине, констатовано да су приоритети у наредном периоду борба против хулиганизма и пласман Србије на Европско првенство. Не делим мишљење критичара да се српски фудбал налази у безнађу, сматра Караџић.

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић на седници Скупштине изјавио је да су приоритети у наредном периоду пласман на Првенство Европе и борба против хулигана. Седници нису присуствовали представници Црвене звезде и Војводине. Црвено-бели су раније најавили да су незадовољни радом Савеза, посебно председника Томислава Караџића.

Ипак, Караџић је задовољан напретком српског фудбала и сматра да је Србија близу европског квалитета.

"Не делим мишљење критичара да се српски фудбал налази у безнађу. Црвена звезда константно напредује, Партизан је константно стабилан, а храбре нас игре Војводине, Рада и Спартака", изјавио је Караџић.

Караџић је, подносећи извештај о раду у претходној години, апострофирао изградњу Куће фудбала као највећи подухват ове организације у њеној историји.

"Приоритети су нам пласман на ЕП, не због тога што смо небески народ, не због тога што желимо сваки пут да одемо на неко велико такмичење, већ што сматрамо да имамо таленте и да смо спремни да, после дужег времена, вежемо два велика такмичења као што су светско и европско првенство", истакао је Караџић.

Он је нагласио да је и у разговору са играчима утврђен заједнички циљ.

"Имамо доброг селектора који не само што је богат идејама, него је и компоновао одличан тим, тако да се надам успеху", рекао је Караџић.

Као приоритет свих приоритета, Караџић је нагласио обрачун са хулиганима, посебно апострофирајући инциденте у Ђенови, током утакмице Италија - Србија.

"Морамо да направимо разлику између правих навијача и хулигана. Првих је много више. И у Ђенови их је било више, али они плаћају исту цену као и хулигани. Ми тај проблем, једноставно, морамо да решимо и на том путу предстојеће недеље организоваћемо састанак са људима из Уефе, на којем ћемо направити план конкретних акција", рекао је Караџић.

Председник ФСС-а захвалио је држави, пре свега Министарству омладине и спорта, на великој помоћи приликом изградње Куће фудбала, али је истовремено апеловао да се помогне нашем фудбалу, који се налази у тешкој финансијској ситуацији.

"Позивам државу да нас ослободи доприноса у наредне две године и обећавам да ћемо направити чудо. ФСС је ове године од државе добио 4 милиона динара, односно 40.000 евра, а ми смо само кроз доприносе дали 2,5 милиона евра", истакао је Караџић.

Он је најавио свечано отварање Куће фудбала за 14. мај, када ће гости у Старој Пазови бити председник Фифе Јозеф Блатер и први човек Уефе Мишел Платини.

"Биће нам велика част да дочекамо госте из фудбалске Европе, на челу са председницима Уефе и Фифе, као и преко 20 председника и генералних секретара. Наравно, биће то и прилика да представимо наш највећи пројекат - Кућу фудбала", рекао је Караџић.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи