Милволови навијачи расисти

Фудбалер Престона Нејтан Елингтон, оптужио је Милволове навијаче да су га на мечу одиграном у суботу вређали на расној основи. Тамнопути Елингтон рекао да је део навијача, док се загревао, упућивао ка њему мајмунске крике и жестоке увреде.

На Острву навијачи и даље не мирују. Овога пута у главној улози су били озлоглашени навијачи Милвола, који су на свом стадиону, на расној основи, вређали тамнопутог фудбалера Престона Нејтана Елингтона.

Овај играч је оптужио Милволове навијаче да су, док се загревао поред аут линије, испуштали мајмунске крике ка њему и вређали га на расној основи. Он је додао да обезбеђење које је стајало поред те групе навијача уопште није реаговало на ове провокације.

"Поред навијача је стајало обезбеђење, они су такође били црнци, али нису уопште реаговали на провокације. Они мора да су навикли на ово и нису хтели да стварају невоље. То што је обезбеђење мирно посматрало, само је доказ да је ситуација са њиховом публиком јако лоша. Тамо је било и деце која су све слушала, а затим се и прикључила увредама", рекао је Елингтон.

Елингтон је додао да је он само нормалан момак који је реаговао на увреде, и објавио то на Твитеру, али је рекао да се јавио велики број навијача који му не верују.

"Све што сам рекао је истина. Нисам рекао да су сви навијачи Милвола учествовали у вређању, није чак ни већина. Али била је једна група поред дела терена где сам се загревао, могао сам да чујем сваку увреду на расној основи коју су изговорили. И други играчи који су се загревали са мном су чули исто. И њих су вређали, али никога на расној основи, јер ја сам био једини црнац тамо", додао је Елингтон, који је у игру ушао у 60. минуту меча.

Фудбалски савез Енглеске најавио је истрагу о овом случају. Уколико се идентификују појединци који су учествовали у овом инциденту, њих чека протеривање са стадиона. У истрази, која ће почети после ускршњих празника, користиће се снимци са сигурносних камера.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи